+ Doğu Akdeniz Üniversitesi Forum :: DoguAkdeniz.com | Doğu Akdeniz Üniversitesi`nin En Büyük Kampüsü » Forum Kuralları » Yeni Üyeler / Tanışma (Moderatör: eviL)
 Merhaba Abilerim Arkadaşlarım

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:

Reklamlar

YENİ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLER

Doğu Akdeniz Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Girne Amerikan Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Yakın Doğu Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Lefke Avrupa Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Sayfa: [1]
Konu: Merhaba Abilerim Arkadaşlarım  (Okunma Sayısı 1057 defa) Seçenekler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 14 Ekim 2008, 16:34:45 »
FraT
Yeni Üye
*

Teşekkür: 0

Üyelik Bilgileri

Merhaba arkadaşlarım ve abilerim öncelikle böyle bir site açmanız ve zor durumda olan veya olmayan herkesi bilgilendirmeniz çok akıllıca size teşekkürler .. Ben lise 3 öğrencisi olarak öss heyecanını yaşayacak neferlerdenim ancak kıbrısta okuyup memnun olan veya olmayan tanıdıklarım var(bu yüzden biraz araştırma hissi duydum).ama eğer devlet üniversitesini kazanamazsam Kıbrısı tercih edicem daha 1 senem var ama sayılı gün çabuk geçer derler.. Kendinize iyi bakın
Facebook'da Paylaş Logged
« Yanıtla #1 : 14 Ekim 2008, 18:13:54 »
Sarper
Site Admini
Günün Kahramanı
*

Teşekkür: 49

Üyelik Bilgileri

Fıratcım devlet üniversitesi kazanamazsan bence Kıbrıs doğru tercih olur çünkü ingilizce eğitim görme şansın olucak ve eğer kıbrısa geliceksen bence tercihin Doğu Akdeniz Üniversitesi olsun Göz kırpan
« Yanıtla #2 : 14 Ekim 2008, 18:28:34 »
Emre
Site Admini
Günün Kahramanı
*

Teşekkür: 59

Üyelik Bilgileri

Öncelikle Siteye hg Frat Göz kırpan Her üni'nin oldugu gibi Kıbrıs üni'lerinin de artıları ve eksileri var tabii..İlk olarak Kıbrıs, Türkiye'ye göre daha sessiz bi yer. Özellikle Magosa ve Lefkosa.. Kargasa, kavga, kıyamet, hırsızlık vb hicbisi görmessin.. Özellikle Girne ve Magosa'da ögrencilere yönelik cafe & bar tarzı yerler mevcut.. (Tabii ki de Türkiye'deki gibi barlar sokagı falan göremezsin:d) ama ögrencilere hitap ettigi icin oldukca ii.. Magosa icin alısveris merkezleri okulun cok yakınında fakat farklı yerlere gitmek istersen ve araban yoksa taxi kullanmak zorundasın.. Cünkü otobüs seferleri cok az ve cogu zaman yakalayamıyosun.. Fakat diger seylerin aksine taxi fiyatları asagı yukarı TR standartlarında.. Egitim'e gelince, Dogu Akdeniz Üniversitesi'nin egitimi ve Ögretim üyeleri'nin TR'deki bircok üni'ye göre daha ii oldugunun garantisini verebilirim.. Ayrıca burdan alacagın mavi diplomayla Dünya'nın belli yerlerinde calısma imkanı bulabilirsin.. Dogu Akdeniz Üni'si Kampüsü ise oldukca büyük bi alana yayılmıstır fakat okul icinde ücretsiz servisler vardır ve Okul icinde hertürlü ihtiyacını karsılayacak yerler mevcuttur.. Kalacak yer'e gelince, yine okul icinde, özel ve okul'a ait bircok yurt bulunmaktadır.. Fiyatları ortalama TR standartlarındadır ve odalar olduca iidir.. Bunlardan birini tercih etmeyip yok ben ev'e cıkcam dersen, okul'a cok yakın olan yerlerde ev fiyatları biraz yüksek;) Özet olarak sunu söyleyebilirim,(Dogu Akdeniz Uni) tercih edersen pisman olmayacagının garantisini veririm;) Saygılarımla..
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2009, 22:40:02 Gönderen: Emre » Logged

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
« Yanıtla #3 : 15 Ekim 2008, 15:05:09 »
FraT
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.. yıllık harç fiyatları ne durumda ve de kıbrısta okumak biraz zormuş galiba yani dersleri vermek zormuş
« Yanıtla #4 : 19 Ekim 2008, 14:54:47 »
insantipli
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

10 bin ytl civarı okul
yurtlar da değişiyor  o da 5 bin ytl civarı
eğer gelecekseniz kıbrısa çok birşey beklemeden gelin, bi ucundan öbür ucuna 2 saatte gdiyorsunuz bitiyor zaten Kahkaha
tek eğlenceniz arkadaşlarınız olcak internet falan var işte ama türkiyedeki gibi değil tabi hiçbirşey
üniversitenin eğitimi gerçekten iyi, puanı sizi yanıltmasın
girmesi kolay ama okuması zor, eğer gelecekseniz yaz döneminde biraz ingilizce çalışmanızı öneririm
öğretmenler türkçe hiçbirşey yazmıyor türkçe konuşan öğretmen de az sıfırdan öğrenmeyi denerseniz çok zorlanırsınız
bunun dışında bol bol kitap getirin okumak için Kahkaha çok fazla boş vakit kalıyor
otobüs işlerine gelince her saat otobüsler var büyük şehirler arasında ama yan köylerdekiler falan sabah-akşam tek sefer oluyor
devlet üniverstesine puanınız tutuyor diye de kendinizi atmayın hemen sallama bir bölüme
ben de gazetecilik yazcaktım devlet üni. ama sonradan vazgeçip daü psikoloji yazdım herşey girmekle bitmiyor mezun olduktan sonrasını da düşünün
« Yanıtla #5 : 22 Ekim 2008, 18:03:36 »
cemre_del_transito_koru_junior_aveiro
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

bu magosa tam olarak nerde Kahkaha
« Yanıtla #6 : 14 Temmuz 2009, 19:22:27 »
eyelay
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

bence kıbrısta okul okunmya gelinmez  tatile gelmek ıstıyosan gelebilirsin.. Gülümseme
suan ki okul fıyatlarınla zaten turkıyede bır cok özel unive gitme sansınada sahıpsın ayrıca kıbrıstan cok fazla seyde beklememek lazım sonucta bır ada  Gülümseme bende sana tavsıye turkıyede bır okulu tercih edersen daha cok memnun kalırsın ...
« Yanıtla #7 : 17 Temmuz 2009, 03:08:31 »
Filozof
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

Hoş geldin Fırat en doğru adrese gelmişsin.
Sayfa: [1]

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv