Merhaba,
Şu anda askerde olduğum için mesajına geç cvp veriyorum. Bundan sonra gelecek mesajlarına da muhtemelen geç cevap verebileceğim.
1- Ön yargı diye birşey yok.. Birçok KKTC vatandaşı arkadaşın olacak ve hiçbir problem olmayacak.
2- Çalışan insan zorlanmaz öyle söyliyim.kafalarına göre birakma yok fakat sınav zamanı sıkı calısman gerekiyor ve derslerine düzenli gitmen gerekiyor.
3- Askeri yurtta kalacaksan yurt parası hariç 1000 tl yeter ve artar bile.. ortalama 700 TL senin icin yeterli olacaktır.
4- Gazimağusada TSK yurdu var.. Orada kalabilirsin.. Bunun yanında orduevinde de kalabilirsin. Ben de asker çocuğuyum. 4 sene askeri yurtta 1 sene orduevinde kaldım. bir problem yaşamadım.
5- yaz okulunda kredi başına 350 tl ödersin.. yani 3 kredilik bir ders için 3x350 =1050 TL.
6- Hazırlık sınıfında kitaplar okul tarafından karşılanır. Fakat bölüme geçtiğinizde kitaplarınızı kendiniz karşılıyorsunuz. Genelde kimse orjinal kitap almıyor. Ders notlarını ve kitap fotokopilerini alıyorlar ve bunun için yüksek bir mebla ödemiyorlar. 1 kitap ortalama 10 ile 25 tl arasında.
7-Gelip ders calışmayacak disco bar gezeceksen biraz pahalı

ama yok ben okuyacam dersime okuluma bakacağım arada arkadaşlarımla bi cafede oturmaya eğlenmeye gideceğim diyorsan pahalı değil.. hemen hemen türkiye fiyatlarıyla aynı. Ben DAÜ yü ve Kıbrıs'ı çok seviyorum. Mümkün olursa oraya yerlesmeyi bile düşünüyorum.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin.