+ Doğu Akdeniz Üniversitesi Forum :: DoguAkdeniz.com | Doğu Akdeniz Üniversitesi`nin En Büyük Kampüsü » Forum Kuralları » Yeni Üyeler / Tanışma (Moderatör: eviL)
 hukuk fakültesi-Kıbrıs-yaşam vs hakkında bilgi?

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:

Reklamlar

YENİ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLER

Doğu Akdeniz Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Girne Amerikan Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Yakın Doğu Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Lefke Avrupa Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Sayfa: [1]
Konu: hukuk fakültesi-Kıbrıs-yaşam vs hakkında bilgi?  (Okunma Sayısı 1003 defa) Seçenekler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 17 Aralık 2011, 14:45:54 »
dubstep
Yeni Üye
*

Teşekkür: 0

Üyelik Bilgileri

iyi günler arkadaşlar ben bu yıl bir yeri kazanamadım ve bir yıl daha çalışıyorum şuanda dershanede ama şuana kadar adam akıllı ders çalışmadığım için temelim yok o yüzden  okul puanımda düşük ve bu yılda süper bir puan alamıcam gibi görünüyor bir arkadaşımla konuştum askeri personel ailelerine vs %50 indirim dedi bende hukuk hem türkçe hemde kendimi geliştirebilceğim bir alan gibi gördüğüm için burayı düşünüyorum ege temsilcisiylede konuştum ama kıbrısda okuyanlar daha iyi bilgilendirir diye buraya konu açtım umarım doğru yere açmışımdır sorularıma gelecek olursak
1. ben asker çocuğuyum ve türkiyeden geliceğim bana karşı bir ön yargı olur mu sonuçta en az 4 senem geçicek

2.ben normal bir öğrenciyim çok zorlanırmıyım bu bölümde çünkü sınıf tekrarı yapmak gibi bir lüksüm yok babam zaten okul parasını zor ödücek birde bana harçlık vs. burdada yazmışlar ege temsilciside söyledi öyle kafalarına göre bırakma falan yapmıyorlarmış ben adam akıllı okuluma gidip derslerimi dinlersem rahat rahat geçermişim gerçekten öylemi?

3. babam aylık bin lira gibi bir miktar yollucak yeter diye düşünüyorum umarım yanılmıyorumdur?

4.tanıdığım yok orda askeriyede kalabilirmişim onun hakkında bilgisi olan asker çocuğu varmı acaba?

5.diyelim yaz okula kaldım her ders sınavı için ayrı para ödücem değil mi? bu para ortalama ne kadardır acaba?

6.kitap olayı nasıl oluyor birde onlarada mı para veriyorum veriyorsam ortalama ne kadar tutar?

7.oradaki çoğu kişi gelme vs diyor neden dediğimde pahalı vs diyorlar sizce bu yukarda yazdığım koşullarda param yeter mi bi sıkıntım olurmu onun haricinde ve siz memlunmusunuz ?

cevap veren zaman ayıran herkese teşekkür ederim
Facebook'da Paylaş Logged
« Yanıtla #1 : 01 Ocak 2012, 12:39:06 »
eviL
Moderator
Günün Kahramanı

Teşekkür: 301

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

Merhaba,

Şu anda askerde olduğum için mesajına geç cvp veriyorum. Bundan sonra gelecek mesajlarına da muhtemelen geç cevap verebileceğim.

1- Ön yargı diye birşey yok.. Birçok KKTC vatandaşı arkadaşın olacak ve hiçbir problem olmayacak.
2- Çalışan insan zorlanmaz öyle söyliyim.kafalarına göre birakma yok fakat sınav zamanı sıkı calısman gerekiyor ve derslerine düzenli gitmen gerekiyor.
3- Askeri yurtta kalacaksan yurt parası hariç 1000 tl yeter ve artar bile.. ortalama 700 TL senin icin yeterli olacaktır.
4- Gazimağusada TSK yurdu var.. Orada kalabilirsin.. Bunun yanında orduevinde de kalabilirsin. Ben de asker çocuğuyum. 4 sene askeri yurtta 1 sene orduevinde kaldım. bir problem yaşamadım.
5- yaz okulunda kredi başına 350 tl ödersin.. yani 3 kredilik bir ders için 3x350 =1050 TL.
6- Hazırlık sınıfında kitaplar okul tarafından karşılanır. Fakat bölüme geçtiğinizde kitaplarınızı kendiniz karşılıyorsunuz. Genelde kimse orjinal kitap almıyor. Ders notlarını ve kitap fotokopilerini alıyorlar ve bunun için yüksek bir mebla ödemiyorlar. 1 kitap ortalama 10 ile 25 tl arasında.
7-Gelip ders calışmayacak disco bar gezeceksen biraz pahalı Gülümseme ama yok ben okuyacam dersime okuluma bakacağım arada arkadaşlarımla bi cafede oturmaya eğlenmeye gideceğim diyorsan pahalı değil.. hemen hemen türkiye fiyatlarıyla aynı. Ben DAÜ yü ve Kıbrıs'ı çok seviyorum. Mümkün olursa oraya yerlesmeyi bile düşünüyorum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin.

« Yanıtla #2 : 11 Ocak 2012, 16:54:17 »
dubstep
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

peki hukuk bölümü hakkındaki görüşleriniz nelerdir acaba mesela ben gidiceksem oraya gitmek istiyorum fakat korkuyorum araştırdım işte 4 senede bitiremessin diyorlar. türkçe ve hazırlık yok yanılmıyorsam arkadaşın ev var orada kalırım galiba ve 1000 lira yeter zannedersem. birde hukukta hangi dersler var onları  nerden bulabilirim mesela matematik falan var mı yada ingilizceyle ilgili birşey
« Yanıtla #3 : 11 Ocak 2012, 23:30:28 »
dubstep
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

birde şimdi aklıma geldi yani kaldığım ders başı yazın sınavına girmek istersem bin tl mi ödüceğim ?
Sayfa: [1]

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv