+ Doğu Akdeniz Üniversitesi Forum :: DoguAkdeniz.com | Doğu Akdeniz Üniversitesi`nin En Büyük Kampüsü » Doğu Akdeniz Üniversitesi » Yatay Geçiş Yapanlar
 Daüden istanbul üniversitelerine yatay geçiş

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:

Reklamlar

YENİ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLER

Doğu Akdeniz Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Girne Amerikan Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Yakın Doğu Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Lefke Avrupa Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Sayfa: [1]
Konu: Daüden istanbul üniversitelerine yatay geçiş  (Okunma Sayısı 3279 defa) Seçenekler
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 01 Ağustos 2009, 10:23:44 »
xanax
Yeni Üye
*

Teşekkür: -1

Üyelik Bilgileri

Arkadaşlar eğer ki öss de iyi bir puan elde edemezsem ve daüde ücretli olarak okursam ve iyi bir yıl sonu not ortalaması elde edersem alanımdaki türkiyedeki devlet üniversitelerine yatay geçiş yapabilir miyim?
Facebook'da Paylaş Logged
« Yanıtla #1 : 01 Ağustos 2009, 13:52:37 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

Teşekkür: 301

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

Tabii ki yapabilirsin. Yatay geçiş yapanlardan yakalayabildiklerimizi her sene sitemize ekliyoruz. inceleyebilirsiniz

« Yanıtla #2 : 01 Ağustos 2009, 22:17:33 »
xanax
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

Tabii ki yapabilirsin. Yatay geçiş yapanlardan yakalayabildiklerimizi her sene sitemize ekliyoruz. inceleyebilirsiniz
Ama şu var var @evil,daüdeki mimarlık bölümü dili ingilizce...Geçiş yapacağım bölüm ise türkce,bu sorun yaratır mı?
« Yanıtla #3 : 01 Ağustos 2009, 23:43:26 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

Hayır sorun yaratmaz. Ben gectiğimiz sene ingilizce bankacılık ve finansdan türkçe bankacılık bölümüne geçiş yaptım gitmedim.

« Yanıtla #4 : 02 Ağustos 2009, 13:07:08 »
xanax
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

teşekkürler evil,sen de olmasan... Gülümseme
« Yanıtla #5 : 02 Ağustos 2010, 04:20:00 »
necromancer
Yeni Üye
*

Teşekkür: 0

Üyelik Bilgileri

evil bende mimarlık öğrencisiyim hazırlık okudum bu sene bölüme gecicem.yarı yıl sonunda ıstanbuldakı herhangı bır okula geciş yapmak ıstıyorum.ama durumlar cok karısık su an.önceden bölüme gecmek ıcın hazırlık okulunda prof sınavından 60 alınması gerekıyordu ama bu sene hazırlık okulu senatosu ögrencı azlıgından dolayı bı karar aldı ve şartlı gecıs dıye bısey cıkarttılar.hazırlıkta hıc kımse kalmadı herkes bölüme ekstra ıngılızce ders sayısı alarak gectı.misal sınavdan 30-40 arası alanlar bölümde artı 12 saat ıngılızce ve 1 adet bölüm dersi alcaklar.40-50 arası alanlar artı 6 saat ıngılızce dersi ve 2 adet bölüm dersi,50-60 arası alanlar artı 2 saat ıngılızce ve tüm bölüm derslerini alıcaklar.60 üstü alan direk gecmiş sayılıyor zaten.ben sınavdan tam 59 aldım.dılekce verdım 60 a tamamlamak ıcın ama bı sonuc cıkmadı bende acıkcası pek önemsemedım zaten bölümde tüm bölüm derslerini alıcam artı 2 saat ıngılızce koymaz bana dıye.ama ögrendımkı sartlı gecıs statusunde olanlar yatay geçiş yapamıyormus vede daü sırf bu yüzden ogrenci kaybetmemek ıcın sartlı gecısı cıkartmıs.bende 0,5 puan yuzunden sartlı gecıs statusunde oluyorum ve gecıs yapmam engelleniyor.okulu aradım ve dogrulugunu tespit etmek ıstedım ama bılmıyoruz dendi!!!sartlı gecıs olayı yatay gecısı engellıyormu engellemıyormu bunu tam nasıl ve nerden ögrenebılırız.ben ve bı cok arkadasım merak ıcınde yardımcı olursan cok makbule gecer.bu arada herkesın sorunuyla tek tek ılgılendıgın için saol sımdıden tesekkurler...
« Yanıtla #6 : 02 Ağustos 2010, 21:19:49 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

selamlar,

sorununu anlıyorum. Fakat bu şartlı geçiş olayını bizim öğrenci işleri bilmez. Bu sorunu geçiş yapmak istediğin okulun öğrenci işleri çözecektir. Bir de şu var.. Yarı dönemde yatay geçiş ile öğrenci alan üniversite sayısı çok az. Bana göre şansınızı sene sonunda deneyin ve böylece bu şartlı geçiş olayından da kurtulmuş olursunuz.

Bu arada Doğu Akdeniz Üniversitesi'nden çok fazla öğrenci geçiş yapabiliyor. Okulun nimetindenmidir, tanınmışlığındanmıdır, ingilizce eğitimindenmidir bilmiyorum ama gercekten en çok öğrenci gönderen üniversitelerden biriyiz.

« Yanıtla #7 : 03 Ağustos 2010, 08:18:50 »
mghx
Kurucu Admin
Yeni Üye
*

Teşekkür: 2

Üyelik Bilgileri

dostum şartlı geçiş aslında tam anlamıyla geçiş sayılmaz. 30 40 almış bi öğrenci hazırlıktan kalmış demektir. sana sadece ingilizceni geliştirmen icin kısalılmış bi ingilizce programı uygulanıyo bunun yanında hazırlıkta kaldıgın için bölüm derslerinden geri kalmaman icin kalan zamanına da ek bölüm dersleri veriyolar. bu sayede hem kaldığın hazırlıkta sıkıcı bi tekrar yapmak yerine 12 saatlik bi ingilizce dersi alıyosun bunun yanına da bölümden 1 2 ders alıyosun. yatay gecişin en büyük şartı şudur alttan dersin olmıycak. bu durumda ilk dönemki derslerinden alamadığın dersler olduğundan yarı dönemde geciş şansın yok. fakat sene sonunda yapma şansın var.
« Yanıtla #8 : 03 Ağustos 2010, 08:25:55 »
mghx
Kurucu Admin
Yeni Üye
*

Teşekkür: 2

Üyelik Bilgileri

xanax arkadaşımın sorusuna gelicek olursak. nedendir bilmiyorum ama yatay geciş yapan çok kişi var. okuldaki ilk senemde yakın arkadaşlarımdan 4 tanesi yatay geciş yaptı ve gittikleri üniversiteler marmara, istanbul teknik, karadeniz teknik ve yıldız teknik ti. tabiki geciş yapabilmek sana bağl bişey Gülümseme bunun yanında ingilizce konusunda sorundan çok senin yararına olucak. kıbrıstaki üniversitelerin en büyük özelliklerinden bi tanesi ingilizcesi çoğu üniversitede ingilizce %30 la sınırlandırılırken kıbrısta %100 ingilizce eğitim verilmektedir. ayrıca pratik acısından okulda 3000 den fazla yabancı ve sürekli gelen turistler bulunmakta Gülümseme
« Yanıtla #9 : 16 Kasım 2011, 03:46:39 »
RHCP
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

Merhabalar, ben iletişim fakültesi rtvf 1. sınıf öğrencisiyim. 1.yılın sonunda Türkiye'ye geçiş yapmak istiyorum. Öncelikli tercihim İ.Ü İletişim Fakültesi. Bunun için nasıl bir not ortalaması yeterli olur, şartlar nelerdir ve İ.Ü geçme şansım nedir? Daha önce deneyenler varmı bunu?
« Yanıtla #10 : 19 Kasım 2011, 00:46:09 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

detayları geçiş yapmak istediğiniz okuldaki bölüm sekreterliğinden öğrenmeniz gerekiyor.

« Yanıtla #11 : 08 Ocak 2012, 21:54:25 »
berkkaj
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

Arkadaşlar merhaba ben doğu akdeniz üniversitesinde 1. sınıf hukuk fakültesi öğrencisiyim ve seneye istanbul maltepe üniversitesi hukuk fakültesine geçiş yapmak istiyorum bana bu konuda bilgi verebilecek bir arkadaş varsa lütfen yardım etsin şimdiden teşşekkürler
Sayfa: [1]

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv