Merhaba,
1. Bilişim sistemlerinde bildiğim kadarıyla programlama ve ekonomi dersleri veriliyor ve bilgisayar mühendisliğinin alt dalı gibi. Fakat DAÜ de elektrik elektronik bölümünde açılmış. Tam olarak neler görülüyor bu bölümde müfredat bilgileride eksik sitede. Mesela Programlamada hangi diller var ? Eğitim kadrosunda sanırım bilgisayar mühendisliğinden hocalar var ? en çok merak ettiğimde laboratuar ve staj imkanları.
Bu sorunu net cevaplayamayacağım. Herhalde dediğiniz gibi yeni bir bölüm ve müfredat açıklanmamış. Yalnız şu değişmez bir gerçek. Hazırlık hariç ilk 2 sene ortak dersler alacaksınız. İşletme ekonomi fakültesindeki öğrencilerlede dersleriniz olacak, mühendislik fakültelerindeki öğrencilerle de. Okulda genel olarak labaratuvar ve bilgisayar olanakları var. Bu konuda sıkıntı cekeceğinizi sanmıyorum.
2. DAU II veya Akdeniz yurtlarına kayıt yaptırmayı planlıyorum. ilk olarak çoğu yerde söz edilen yer bulma problemini nasıl çözebiliriz acaba veya böyle bir sorun varmı? Türkiyedeki ofislerden üniyle beraber kayıt yaptırmayı düşünüyorum. Ve seçtiğim bölüm gereği internete çokca ihtiyacım olucak. duyduğum kadarıyla internet vasata yakınmış özellikle akşam saatlerinde. İnternet ortakmı kullanılıyor yoksa her yurt için ayrı bir hatmı var?
Kimse aıkta kalmaz mutlaka kalacak bir yurt bulursun. Yurtlar çabuk doluyor bu doğru fakat bütün yurtlar doluyor diye birşey yok. DAU 2 yurdunda sadece yeni gelen öğrenciler kalabiliyor. Bu sebeple yer bulma ihtimalin yüksek. İnternet durumuna gelince, interneti okul dağıtıyor. Bu sebeple bağlantı bir hayli yavaş. Bazı portlar da kapalı olduğu için bazen sıkıntı çekebiliyorsun. Fakat Turkcell'in 3G olayı var. 3G modem alıp tek başına bağlanabilirsin.
3. Son olarak bu verilen burs hazırlık sınıfınıda kapsıyormu acaba ? Duyduğuma göre hazırlığa gitmeden önce seviye ölçme sınavı yapılıyormuş bu sınav sözlümü yoksa yazılı tarzdamı (pratiğim olmadiği için sözlüde birşey yapabileceğimi sanmıyorum)
Verilen burs hazırlık sınıfını da kapsar. Hazırlığıa girmeden önce yapılan sınav hem sözlü hem yazılıdır. İlk önce yazılı sınava girersiniz. Yeterli derecede puan alırsanız sizi sözlü sınava alırlar.
Not: Arkadaşımda mekatronik istiyor oda bu sene açıldı sanırım. Bu konuda bi bilgisi olan varmı? Birde arkadaşımla aynı ofisten kayıt yaptırsak aynı odada kalabiliyormuyuz yurtta ?
Bölüm hakkında bir bilgim yok. Fakat aynı odada kalmanın ofisle bir alakası yok. Kıbrısa geldiğinizde odanızı ayarlayabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin.