+ Doğu Akdeniz Üniversitesi Forum :: DoguAkdeniz.com | Doğu Akdeniz Üniversitesi`nin En Büyük Kampüsü » Doğu Akdeniz Üniversitesi » Fakülteler » Mühendislik Fakültesi
 Bilişim Sistemleri Mühendisliği

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:

Reklamlar

YENİ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLER

Doğu Akdeniz Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Girne Amerikan Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Yakın Doğu Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Lefke Avrupa Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Sayfa: [1] 2
Konu: Bilişim Sistemleri Mühendisliği  (Okunma Sayısı 3181 defa) Seçenekler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 22 Temmuz 2009, 20:55:47 »
Pawl
Yeni Üye
*

Teşekkür: 0

Üyelik Bilgileri

Arkadaşlar bu sene bu bölümü burslu yazmayı düşünüyorum ve duyduğuma göre yeni bir bölüm. Bölümde okuyan veya bilgi sahibi olan arkadaşlara bikaç sorum olucak.

1. Bilişim sistemlerinde bildiğim kadarıyla programlama ve ekonomi dersleri veriliyor ve bilgisayar mühendisliğinin alt dalı gibi. Fakat DAÜ de elektrik elektronik bölümünde açılmış. Tam olarak neler görülüyor bu bölümde müfredat bilgileride eksik sitede. Mesela Programlamada hangi diller var ? Eğitim kadrosunda sanırım bilgisayar mühendisliğinden hocalar var ? en çok merak ettiğimde laboratuar ve staj imkanları.

2. DAU II veya Akdeniz yurtlarına kayıt yaptırmayı planlıyorum. ilk olarak çoğu yerde söz edilen yer bulma problemini nasıl çözebiliriz acaba veya böyle bir sorun varmı? Türkiyedeki ofislerden üniyle beraber kayıt yaptırmayı düşünüyorum. Ve seçtiğim bölüm gereği internete çokca ihtiyacım olucak. duyduğum kadarıyla internet vasata yakınmış özellikle akşam saatlerinde. İnternet ortakmı kullanılıyor yoksa her yurt için ayrı bir hatmı var?

3. Son olarak bu verilen burs hazırlık sınıfınıda kapsıyormu acaba ? Duyduğuma göre hazırlığa gitmeden önce seviye ölçme sınavı yapılıyormuş bu sınav sözlümü yoksa yazılı tarzdamı (pratiğim olmadiği için sözlüde birşey yapabileceğimi sanmıyorum)

Not: Arkadaşımda mekatronik istiyor oda bu sene açıldı sanırım. Bu konuda bi bilgisi olan varmı? Birde arkadaşımla aynı ofisten kayıt yaptırsak aynı odada kalabiliyormuyuz yurtta ?

Şimdiden Teşekkürler.
Facebook'da Paylaş Logged
« Yanıtla #1 : 22 Temmuz 2009, 22:10:25 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

Teşekkür: 298

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

Merhaba,

Alıntı
1. Bilişim sistemlerinde bildiğim kadarıyla programlama ve ekonomi dersleri veriliyor ve bilgisayar mühendisliğinin alt dalı gibi. Fakat DAÜ de elektrik elektronik bölümünde açılmış. Tam olarak neler görülüyor bu bölümde müfredat bilgileride eksik sitede. Mesela Programlamada hangi diller var ? Eğitim kadrosunda sanırım bilgisayar mühendisliğinden hocalar var ? en çok merak ettiğimde laboratuar ve staj imkanları.

Bu sorunu net cevaplayamayacağım. Herhalde dediğiniz gibi yeni bir bölüm ve müfredat açıklanmamış. Yalnız şu değişmez bir gerçek. Hazırlık hariç ilk 2 sene ortak dersler alacaksınız. İşletme ekonomi fakültesindeki öğrencilerlede dersleriniz olacak, mühendislik fakültelerindeki öğrencilerle de. Okulda genel olarak labaratuvar ve bilgisayar olanakları var. Bu konuda sıkıntı cekeceğinizi sanmıyorum.

Alıntı
2. DAU II veya Akdeniz yurtlarına kayıt yaptırmayı planlıyorum. ilk olarak çoğu yerde söz edilen yer bulma problemini nasıl çözebiliriz acaba veya böyle bir sorun varmı? Türkiyedeki ofislerden üniyle beraber kayıt yaptırmayı düşünüyorum. Ve seçtiğim bölüm gereği internete çokca ihtiyacım olucak. duyduğum kadarıyla internet vasata yakınmış özellikle akşam saatlerinde. İnternet ortakmı kullanılıyor yoksa her yurt için ayrı bir hatmı var?

Kimse aıkta kalmaz mutlaka kalacak bir yurt bulursun. Yurtlar çabuk doluyor bu doğru fakat bütün yurtlar doluyor diye birşey yok. DAU 2 yurdunda sadece yeni gelen öğrenciler kalabiliyor. Bu sebeple yer bulma ihtimalin yüksek. İnternet durumuna gelince, interneti okul dağıtıyor. Bu sebeple bağlantı bir hayli yavaş. Bazı portlar da kapalı olduğu için bazen sıkıntı çekebiliyorsun. Fakat Turkcell'in 3G olayı var. 3G modem alıp tek başına bağlanabilirsin.

Alıntı
3. Son olarak bu verilen burs hazırlık sınıfınıda kapsıyormu acaba ? Duyduğuma göre hazırlığa gitmeden önce seviye ölçme sınavı yapılıyormuş bu sınav sözlümü yoksa yazılı tarzdamı (pratiğim olmadiği için sözlüde birşey yapabileceğimi sanmıyorum)

Verilen burs hazırlık sınıfını da kapsar. Hazırlığıa girmeden önce yapılan sınav hem sözlü hem yazılıdır. İlk önce yazılı sınava girersiniz. Yeterli derecede puan alırsanız sizi sözlü sınava alırlar.

Alıntı
Not: Arkadaşımda mekatronik istiyor oda bu sene açıldı sanırım. Bu konuda bi bilgisi olan varmı? Birde arkadaşımla aynı ofisten kayıt yaptırsak aynı odada kalabiliyormuyuz yurtta ?

Bölüm hakkında bir bilgim yok. Fakat aynı odada kalmanın ofisle bir alakası yok. Kıbrısa geldiğinizde odanızı ayarlayabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin.

« Yanıtla #2 : 22 Temmuz 2009, 23:31:44 »
Pawl
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

Hmm teşekkürler. Yurtlar konusunda girmemle çıkmam bir olur dediğiniz hangi yurtlar var kayıt yaptırırken rast gelirsem direk elemek istiyorum. Benim duyduğum Alfam yurtları rezilmiş herhalde. DAU II DAU III iyi gibi ikisini önerseler II seçmek dahamı mantıklı ?

Bu arada staj imkanlarınıda merak ettim. Mesela okuyanlar nerelerde staj yapabiliyor ? Mezun olduktan sonra yurtdışı imkanlarımız varmı ? (Bağlantılar vb)
« Yanıtla #3 : 23 Temmuz 2009, 00:18:27 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

Size hasan özok, akdeniz veya marmara yurtlarından birini öneriyorum.

Alanınızla ilgili yerlerde staj yapabiliyorsunuz. Okulun sağladığı yurtdışı imkanı yok. Fakat kendi şartlarınızla gidebilirsiniz yurtdışına. O seviyede ingilizceyi öğrenebilirsiniz.

« Yanıtla #4 : 23 Temmuz 2009, 08:45:32 »
Stricken
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

Peki TC.' de yapılan stajlar kabul ediliyor mu?
« Yanıtla #5 : 23 Temmuz 2009, 12:10:18 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

Tabii ki kabul ediliyor. Neden kabul edilmesin ki ?

« Yanıtla #6 : 23 Temmuz 2009, 12:54:37 »
Stricken
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

Hersene ücretlerde übüyk oynamalar oluyor mu? Mesela şimdi 13000 tl miş? Seneye 14000-15000 olur mu geçen senelerde nasıl oldu bu değişmeler?
« Yanıtla #7 : 23 Temmuz 2009, 13:05:25 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

Son 2 senedir zaten bu tarz değişiklik oldu. Bundan sonra çok değişeceğini zannetmiyorum. olsa olsa indirim olur Gülümseme

« Yanıtla #8 : 23 Temmuz 2009, 15:36:51 »
Pawl
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

Peki son birşey sormak istiyorum. Biraz araştırdım ama net bilgi bulamadım. Öğrenci değişim programları oluyormu ? (Erasmus gibi) Varsa bu bilgilere nerden ulaşabilirim ?
« Yanıtla #9 : 23 Temmuz 2009, 15:40:35 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

Kıbrıs vatandaşları için oluyor. Fakat TC vatandaşları için erasmus seçeneği yok. Kolay gelsin.

« Yanıtla #10 : 12 Ağustos 2009, 16:36:51 »
stilo
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

Ben Bilişim Sistemleri Mühendisliği ni burslu olan ı kazandim ama harc ücretleri hakkinda fasla bi bilgim yok bilgisi olanlarin yardimci olmasini rica ediyorum...
« Yanıtla #11 : 12 Ağustos 2009, 16:37:48 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

Okul harcı %100 burslu öğrenciler için 120 TL'dir. Hayırlı olsun.

« Yanıtla #12 : 12 Ağustos 2009, 16:40:07 »
stilo
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

Kardesim verdigin bilgi icin tesekkürler ama sadece burslu yaziyo yaninda o yüzden tercih ettim %50 yada %100 yazmiyodu sadece burslu yaziyodu %100 müdür sence
« Yanıtla #13 : 12 Ağustos 2009, 16:41:57 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

ÖSYM kitapçığında burslu yazıyorsa %100 bursludur. Bölümlerin yanında %50 burslu yazar. Sadece onlar %50 bursludur. %100 burslu öğrenciler 120 TL harç öder.

« Yanıtla #14 : 12 Ağustos 2009, 16:44:04 »
stilo
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

Tesekkür ederim hayirlisi olsun kazandik bi kere bursumuzu elimizden almak icin bizi birakmaya calisirlar dimi derslerdn Kahkaha
« Yanıtla #15 : 12 Ağustos 2009, 16:45:28 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

Yok öyle birşey. Çalışanı kimse bırakmaz. Ayrıca hocalar senin burslu olup olmadığını takip etmez.

« Yanıtla #16 : 12 Ağustos 2009, 16:57:48 »
stilo
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

Eyw eline saglik kaafamdaki sorular yanıt buldu
« Yanıtla #17 : 12 Ağustos 2009, 19:04:48 »
buraksavasan
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

bende bilişim sistemleri mühendisliğini burslu  kazandım hayırlı olsun tüm kazananlara
« Yanıtla #18 : 12 Ağustos 2009, 19:11:59 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

Hayırlı olsun.

« Yanıtla #19 : 12 Ağustos 2009, 22:15:13 »
Pawl
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

bende bilişim kazanıcaktım ama elektrik elektronik yazim dedim başa şansıma orası geldi (iyiki bilgisayar yazmamışım) bikaç merak ettiğim konu var. şu hazırlık sınavında yazılı sınava girip sözlü sınava hiç girmesem olabiliyor dimi ? çok alt seviyeden başlamak istemiyorum çünkü.

Birde kıbrısta 3g olarak turkcell mi telsim mi önerirsiniz Kahkaha
Sayfa: [1] 2

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv