+ Doğu Akdeniz Üniversitesi Forum :: DoguAkdeniz.com | Doğu Akdeniz Üniversitesi`nin En Büyük Kampüsü » Diğer Üniversiteler » Lefke Avrupa Üniversitesi » LAÜ Hakkında
 Psıkolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:

Reklamlar

YENİ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLER

Doğu Akdeniz Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Girne Amerikan Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Yakın Doğu Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Lefke Avrupa Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Sayfa: [1]
Konu: Psıkolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi  (Okunma Sayısı 2091 defa) Seçenekler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 31 Ağustos 2008, 10:36:16 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

Teşekkür: 301

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW
Psıkolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ HAKKINDA BİLGİ

LAÜ P***olojik Danışma ve Rehberlik  Servisi, 3 p***olojik danışmanla Kampüs 3 yurdunda hizmet vermektedir:

Uzm. P***olojik Danışman Anıl SAYILIR   

Tel no:(0392) 660 2000 / 2281

P***olojik Danışman Şenay GAZİ

Tel no:(0392) 660 2000 / 2433

P***olojik Danışman Lütfiye Tüccar

Tel no:(0392) 660 2000 / 2434

e-posta: p***Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Adres: LAÜ, 3. Kampüs yurdu, zemin kat, oda no- B 003

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ

P***olojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisinin amacı, genel anlamda, bireyin özünü gerçekleştitmesine ve topluma yararlı olmasına yardımcı olmaktır. Hızla değişen ve karmaşık hale gelen toplumda, ortaya çıkmakta olan sorunlarla baş edebilecek ve durmadan değişen çevresine uyum gösterebilecek kimseler olarak  yetiştirilmeleri gereği daha çok hissedilmektedir. 

Çalışmalarımız süresince P***olojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi olarak hedef aldığımiz konuları şöyle sıralamak mümkündür:

::  Siz Öğrencilerimizin gizil güçlerini ve niteliklerini anlaması ve bunların toplumsal ve moral değerlerle uyum halinde yaşaması için, bireye eğitim ve yorumlama yolu ile yapılan sistematik ve profesyonel bir yardım olarak P***olojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi amaçlanmıştır.

::  Siz Öğrencilerimizin kendilerini tanımasını ve çevredeki olanakları değerlendirmeleri asıl hedefe erişmek için ara hedef olarak uygulanmıştır

::  Sizlerin kendinizi tanımanıza yardımcı olmak rehberliğin birinci işlevidir. Bunun yanında bilgi vermek, doğru, sağlıklı tercihler yapabilen bireyler olmanıza yardımcı olmak amaçlanmaktadır.

P***olojik danışmada ise çeşitli nedenlerle uyum sıkıntısı çeken, kendini yalnız hisseden, başarısız ve değersiz gören öğrencilere sorunlarının kaynağını ve çözüm yolları görmede yardımcı olunmuştur.

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİNİN ETİK İLKELERİ

::  Gizlilik ilkesi: servisimize danışanın bilgisi ve izni olmadan hiçbir bilgi, hiçbir kuruma ve kişiye verilemez.ancak danışanın kendisine ve başkasına zarar vermesi söz konusu olduğunda bu ilke geçersizdir.

:: Tarafsızlık ilkesi: din, dil, ırk, milliyet, cinsiyet farkı gözetmeksizin herkese eşit şekilde davranılmaktadır.

::    Kişilerin hakları ilkesi: bireylerin temel hak ve özgürlüklerine, özel hayatına saygı duyulur.

:: Gönüllülük ilkesi: öğrencilerimiz servisimize hiçbir zorlama olmadan kendi istekleri ile başvurma hakkına sahip olmaktadırlar.

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

BİREYSEL GÖRÜŞMELER : Bireysel görüşmelerle, kişinin kendi gelişimini ilgilendiren konuları ve kişisel sorunlarını bu konuda profesyonel olan kişilerle güvenli bir ortamda konuşma fırsatı sunuyoruz. Seansların süresi 45-50 dakikadan oluşmakta ve  görüşmelerin süre ve devamlılığı danışan ve danışmanın ortak kararı ile belirlenmektedir.  Danışanla, kişisel sorunlarını belirlemek ve beraberce saptadığımız hedeflere ulaşmak için ortak bir çalışma yürütüyoruz. Gerekiyorsa, danışana, mümkün olan en kısa zamanda başka bir uzman ya da kurumla görüşme olanağı sağlıyoruz.

GRUP DANIŞMANLIĞI : Yeni eğitim öğretim yılı başında yürütülmesi planlanan grup danışmanlığı hizmeti, siz öğrencilerin, ilgi, istek ve sorunlarınız doğrultusunda p***olojik danışmanlık servisi tarafından programlanmaktadır. Seansların süresi yine 45-50 dakikadan oluşmakla birlikte haftada bir kezuygulanmaktadır.

ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ: Öğerencileri tanımak, onların p***olojik ve sosyal gereksinimlerini öğrenmek, ortam ve sorun alanlarını da belirlemek amacıyla yapılan çalışmalardır. Bunlar:

Anketler
P***olojik Testler: Yardım süreci içerisinde, eğer gerekiyorsa, danışanı daha fazla tanıma fırsatı sağlayan çeşitli p***olojik testler uygulanabilmektedir.
SEMİNER-KONFERANSLAR: Dönem boyunca servisimiz tarafından öğrencilerin ihtiyaç duyduğu konularda uzman kişiler davet edilerek veya kendimizce düzenlediğimiz konferans ve seminerlerin organize edilip sunulması, servisimizce verilen hizmetler arasında yer alır.

SİZ DE SERVİSİMİZE BAŞVURABİLİRSİNİZ!

Hepimizin hayatında kişisel, sosyal ya da akademik destek, yönlendirme ve objektif bir bakış açısına ihtiyaç duyduğumuz dönemler olabilir. Sizin hayatınızı yaşamayan ve sizin duygularınızı hissetmeyen bir başkasının sizi anlayamayacağını düşünebilirsiniz.

Zamanı etkili kullanmayı, acil ve önemli işlerimi ertelememeyi istiyorum.
Sık sık kendimi umutsuz hissediyorum.
Etrafımdaki insanlara nasıl güveneceğim?
Kendime güvenimi artırmak için ne yapmalıyım?
Neden istediğim gibi bir ilişki yaşayamıyorum?
Neden ders çalıştığım halde başarılı olamıyorum?
Kendimi yeterince ifade edemiyorum.
Kafama takılan saçma düşünceler hayatımı olumsuz etkiliyor.
Stresli dönemlerimde; başım ya da midem ağrıyor, saçımda lokal dökülmeler oluyor, uykularım düzensizleşiyor diyorsanız, servisimize başvurabilirsiniz.
BROŞÜRLERİMİZ

Ø       P***olojik Danışma ve Rehberlik Servisi

Ø       Zamanı nasıl etkili kullanabiliriz?

Ø       Berslenme Bozuklukları

Ø       Sınav Kaygısı

Ø       Depresyonla Nasıl Başa Çıkabilirim?

Ø       Aynı Dil Mi, Aynı Duygu Mu?

Ø       Başarıya Giden Yolda...

Ø       Anahtar Sizde!!!

Ø       Alkol Hakkında Bilmek İstedikleriniz Var mı?

Ø       Toplu Yaşam

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİNE NASIL BAŞVURABİLİRİM?

Pikolojik danışmanlık servisinden yararlanabilmek için, önceden öğrenci bilgi formu doldurularak  randevu alınması gerekmektedir. Bu durum, siz öğrencilerin bekletilmemesi ve görüşmelerin düzenli gerçekleşmesi açısından öngörülmektedir.

Başvuru Formu

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİNİN ARAŞTIRMA ETKİNLİKLERİ

::   öğrencileri tanımak

::   p***olojik ve sosyal gereksinimlerini öğrenmek

::   ortam ve sorun alanlarını belirlemek
Facebook'da Paylaş Logged

« Yanıtla #1 : 19 Ağustos 2011, 18:10:13 »
kewelegogsgs
Yeni Üye
*

Teşekkür: 0

Üyelik Bilgileri