« : 16 Ekim 2010, 08:51:24 » |
Yeni Üye
Teşekkür: 0
|
Merhabalar.. Ek yerleştirmelerde TAM BURSLU olarak KONAKLAMA VE TURİZM İŞLETMECİLİĞİ bölümüne yerleştirildim. Şuan Atatürk Üniversitesi MYO Turizm Ve otelcilik bölümünde okumaktayım. Bir sene HAZIRLIK sınıfı okudum ve başarıyla bitirdim. ''ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE BAŞARI BELGESİ'' verildi. Hazırlıktan muaf olmam için yeterli bir belge midir ??
GAÜ de bir sene okuyup yatay geçiş yapmayı düşünüyorum fakat geçiş yapacağım üniversitenin kendi bölümüm olmasına rağmen yurt dışı yatay geçiş kontenjanlarında benim böümüme kont. açılmamış ?? bunun İçin DENKLİK mi almam gerekiyo yoksa geçiş yapamıyomuyum ??
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : 16 Ekim 2010, 10:39:13 » |
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
Teşekkür: 301
DoguAkdeniz.Com
|
O belge hazırlıktan muaf olmanız icin yeterli olabilir. Öğrenci işleri ile görüşmenizi öneririm.
Bazı okullar Kıbrıs'ı yurtdışı olarak görmüyor. Bu sebeple yurtdışı kontenjanına dikkat etmiyor olabilirler. Denklik falan almanız gerekmiyor. Sadece başvuru yapiyorsunuz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : 17 Ekim 2010, 08:02:57 » |
Yeni Üye
|
hmm anladım teşekkürler. peki dediğiniz gibi bazı okullar Kıbrıs'ı yurtdışı olarak görmüyorlar. bunu o üniversiteden mi öğrenmem gerekiyo ? yatay geçiş yapınca aldığım bursu geri ödemek zorundamıyım ? hani bunun başka bi yöntemi felan olmazmı  bir de vizelerin finallerin soruları hep ingilizcemi olacak ?? bu ingilizce zormu kolaymı ? sonuçta GAÜ nin büyük bi çoğunluğu türk tölerans felan söz konusum ?
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2010, 08:06:28 Gönderen: ALT_TRE »
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : 17 Ekim 2010, 08:53:22 » |
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
DoguAkdeniz.Com
|
Evet bunu geçmek istediğiniz üniversiteden öğrenmeniz gerekiyor.
Yatay geçiş yapınca aldığınız bursu geri ödemek zorunda değilsiniz. Zaten aldığınız burs sadece okul ücretini kapsıyor.
Vize ve finaller ingilizcedir. Fakat hazırlıkta yeteri kadar ingilizce öğreniyorsunuz problem yaratmıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : 17 Ekim 2010, 09:04:30 » |
Yeni Üye
|
ama gau.edu.tr de aynen şu ibare geçiyor.
''Burslu programlara yerleştirilen öğrenciler, her ne sebeple olursa olsun, mezun olmadan üniversiteden ayrılmaları veya başka bir üniversiteye yatay geçiş yapmaları halinde aldıkları toplam burs veya indirim miktarını geri ödemekle yükümlüdürler.''
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : 17 Ekim 2010, 09:21:54 » |
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
DoguAkdeniz.Com
|
Siz ösym burslu bölümemi yerlestirildiniz yoksa okulun verdiği burslu bölümemi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : 17 Ekim 2010, 09:37:40 » |
Yeni Üye
|
ösym tam burslu kazandım. okul bişey vermedi bilmiyorum :S yani öss ye girdim tam burslu tercih ettim geldi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : 17 Ekim 2010, 09:46:34 » |
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
DoguAkdeniz.Com
|
Tamamdır bir problem yok. Bursunuzu hicbirşekilde geri alamazlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : 17 Ekim 2010, 09:59:13 » |
Yeni Üye
|
Yani bencede almaları çok saçma ve yasal olmayan bi durum olur. fakat hani şimdi ben yatay geçiş yaparım da sonra böyle bir prodesür var! ödemek zorundasınız derlerse ve şu yazıyı okumadınız mı derslerse ((( ''Burslu programlara yerleştirilen öğrenciler, her ne sebeple olursa olsun, mezun olmadan üniversiteden ayrılmaları veya başka bir üniversiteye yatay geçiş yapmaları halinde aldıkları toplam burs veya indirim miktarını geri ödemekle yükümlüdürler.''))))
bunu söylemeleri mümkün mü acaba ??
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2010, 10:02:13 Gönderen: ALT_TRE »
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : 17 Ekim 2010, 10:09:24 » |
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
DoguAkdeniz.Com
|
o söyledikleri şey, başarı bursu, asker bursu vs. gibi bursları kapsıyor. Fakat kendini garantiye almak icin öğrenci işlerine danış yazılı bir kağıt al istersen.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : 17 Ekim 2010, 10:38:25 » |
Yeni Üye
|
aradım fakat cevap vermiyorlar. pazar olduğu için mi ??
bir de dönem arası yatay geçiş oluyor mu ? diyelimki ben gaü konaklama işlt. 300 puanla yerleştim aynı sene atatürk ünv. 310 ile almış. yatay geçişe başvurduğum da sıkıntı olurmu ÖSYM puanI ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : 17 Ekim 2010, 12:20:46 » |
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
DoguAkdeniz.Com
|
Genelde üniversiteler yarı dönemde öğrenci almıyor. yıl sonunda basvurmanız gerekir. Hafta sonu kapalıdır öğrenci işleri. yarın arayın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : 17 Ekim 2010, 13:37:30 » |
Yeni Üye
|
hmm anladımmm çok teşekkürler bilgilerin için.. son olarak bişey sormak istiyorum  Şimdi Ben KONAKLAMA VE TURİZM İŞLETMECİLİĞİNE Yerleştikten sonra Atatürk Üniversitesi KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİNE yatay geçiş yaptığımda sorun olur mu ? Hani biri Konaklama ve Turizm İşletmeciliği diğeri ise sadece Konaklama İşletmeciliği o Bakımdan. GAÜ KONAKLAMA VE TURİZM İŞLETMECİLİĞİNDEN ATA ÜNV. KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİNE 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #13 : 17 Ekim 2010, 13:44:16 » |
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
DoguAkdeniz.Com
|
Hayır bir sorun olacağını sanmıyorum. Fakat bu konuyu geçiş yapmak istediğiniz üniversiteye sormanız gerekmekte.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : 17 Ekim 2010, 14:00:02 » |
Yeni Üye
|
tamam teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #15 : 23 Ağustos 2011, 00:00:31 » |
Yeni Üye
|
burs kesilme konusunda mail attım arkadaslar bende suan o sıkıntıyı yaşıyorum.bir haber alırsam benimde bi katkım olsun =)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #16 : 23 Ağustos 2011, 00:07:30 » |
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
DoguAkdeniz.Com
|
Merakla bekliyoruz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #17 : 23 Ağustos 2011, 00:10:05 » |
Yeni Üye
|
aynen çözelim su konuyu artık 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #18 : 23 Ağustos 2011, 14:08:28 » |
Yeni Üye
|
evet arkadslar atılan maili yayınlıorm
Burs ve indirimler ile ilgili olarak; Biz Girne Amerikan Üniversitesi olarak özel bir şahıs üniversitesiyiz ve öğrencilere vermiş olduğumuz bursların maddi anlamda ÖSYM ile hiçbir ilgisi yoktur. Üniversite kendi öz kaynağı olan öğrenci harçlarından kısıp kontanjanlar ve öğrencilerin puanları uyarınca indirim veya burs vermektedir. Bu anlamda tekrar etmek isterim ki ; burslu veya indirimli okuyan öğrencilerimiz kayıt silme veya yatay geçiş yapma durumlarında almış oldukları burs miktarını geçmişe dönelik ödemektedirler. İlgili yasal ve bağlayıcı açıklama ÖSYM 2011 tercih kılavuzu 69. madde sayfa 168 de açıklanmıştır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |