Teşekkür: -1
|
OYUNCU İNCELEMELERİ Biri Bizi İnceliyor!
Oyuncu İsmi : Frank Ribéry Oynadığı Takım : FC Bayern Munih Oynadığı Mevki : AM R Yaş : 24 Milli : 18 kez / 2 gol Boy : 170 cm Potansiyel : 180 Değer : 45 Milyon TL
Oyuncu ismi : Joaquin Oynadığı takım : Valencia Oynadığı mevki : AM RC Yaş : 26 Milli : 44 kez / 4 gol Boy : 179 Potansiyel : 188 Değer : 36 Milyon TL
PERFORMANS İNCELEMESİ Valencia 3 - 1 Bayern Münih İki oyuncunun da bu maçın ilk yarısındaki performansı pek iç açıcı değildi, bunu belirtmek isterim. Kanat oyuncusu özellikleri verdiğim iki oyuncudan da istediğim performansı alamadım. Ancak, maçın ilk yarısında Joaquin bir asistle skora katkıda bulundu. Ribery ise ilk yarı boyunca biraz daha pasifti ama dediğimiz gibi iki oyuncunun da ilk yarı performansı takımlarına yetecek düzeyde değildi.
Maça, takım komutlarından, her iki oyuncuya da "hedef adam" görevi vererek başladım ama Valencia atakları genelde Joaquin'in bulunmadığı sol kanattan gelişti. İlk yarıda % 90'lık bir Valencia hakimiyeti vardı. Joaquin'in ayağına gelen topların yarısı boşa gitti. Ribéry ise, kısa ve verimsiz 8 pas denemesinde 7 kez başarılı olsa da bunlar, takımı adına çok faydalı girişimler değildi. İlk yarı boyunca çok fazla sorumluluk almadı.
Maçın ikinci yarısına, her iki oyuncuya da "serbest rol" komutunu verdim. Bu komut, Valencia egemenliğini bir süreliğine kırdı ve Bayern Münih golü buldu ama Joaquin'in bireysel yeteneklerinin ön plana çıkması Bayern Münih için sonun başlangıcıydı. Joaquin ikinci yarıda bambaşka oynadı ve neredeyse hiç pas hatası yapmadı. Ayrıca kaleye 5 şut daha gönderdi. Ortasahanın sağında oynattığım bir oyuncudan daha fazla şut rakamı beklenmezdi zaten. Ribéry ise, Joaquin'in tam tersi yönde bir değişim gösterdi, yani kötüye gitti. Ancak zaten ilk yarıda bekleneni veremeyen Ribéry, ikinci yarıda da kötü bir performans gösterince gözümüzde çok puan kaybetti.
SS Puanları (Performans) :
Joaquin : 39 SS Puanı Ribéry : 31 SS Puanı
TEORİK İNCELEME
Joaquin : Bir süperstar olan Joaquin, oyunda baktığınız zaman, eğer tanımıyorsanız, 10 milyon TL'den fazla değer biçmeyeceğiniz ama maç sonunda kararınızı büyük oranda etkileyecek bir oyuncudur. Özel yeteneklerini kullanmaya fırsat verdiğinizde takım hücum özellikleri düşüş gösterse de ondan alacaklarınız çok daha fazla olumlu olacaktır. Şutları son derece etkili olup kaleye ne kadar yakın oynarsa o kadar etkili olmaktadır. Performansı için "sürekli" ifadesini kullanabiliriz. Valencia'daki geçmişi çok fazla olmasa da biz onu 2002 Dünya Kupası'ndan beri çok iyi tanıyoruz. Bire bir adam geçme konusunda çok başarılı olamıyor. Ancak boş alanlarda Ribéry'den daha etkilidir. Maçı tek başına çevirebilecek kapasitesi vardır. Top sürüş yeteneği çok çok iyidir ve çok şık paslar atabilmektedir. Onu transfer etmek oldukça zor.
Ribéry : Galatasaray'a transferi dünyada büyük yankı uyandırmış, Galatasaray'ın büyük kazancı olarak bakılan oyuncu, olaylı bir şekilde Marsilya'ya kaçmıştı. Daha sonra bu takımda yıldızı parlayan oyuncu dünyaca ünlü Alman klübü Bayern Münih tarafından transfer edilmişti. Ribéry, iki ayağını da iyi kullanabilen, çok teknik, top kontrolünde çok başarılı bir oyuncu. Ancak oyun içinde defansif anlamda yetersiz oluşu, takımı adına bir dezavantaj. İyi oynadığında skoru değiştirebilecek çok kaliteli bir oyuncu olsa da, kötü oynadığında yedek klübesi için iyi bir aday. Performansı Joaquin kadar sürekli değil, hatta süreksiz bile diyebiliriz. Bu Bayern Münih'in kadro yapısından mı kaynaklanıyor bilinmez ama Ribéry bazı maçlarda kötü oynayarak çok şaşırtıyor. Yerinizde olsam transferi için çok uğraşmazdım. O paraya çok daha iyi yatırımlar yapılabilir.
SS Puanları (Teorik) :
Joaquin : 39 SS Puanı Ribéry : 36 SS Puanı
SS Puanı Hesaplanması : (Performans puanı x 0.55) + (Teorik puan x 0.45)
Toplam SS Puanları:
Joaquin : 39 Toplam SS Puanı Ribéry : 33.3 Toplam SS Puanı
Değerlendirme : Joaquin, eğer zengin bir klüpseniz transfer edilmesi gereken bir oyuncu ancak Ribéry'yi transfer etmezseniz de çok şey kaybetmezsiniz ki zaten Joaquin'den çok daha pahalı. Ben her zaman süreklilikten yana olduğum için Ribéry'yi önermiyorum ama yine de karar sizin.
Not : Değerlendirme 50 puan üzerinden yapılmıştır.
|