Kurucu Admin
Günün Kahramanı
Teşekkür: 301
DoguAkdeniz.Com
|
SAĞLIK MERKEZİ AMAÇ : Öğrenci ve personelin, beden ve ruh sağlığını korumak, tedavi etmek; sağlık konularında eğitici, bilinçlendirici ve yönlendirici hizmet vermektir.
ÇALIŞMA SAATLERİ : Güz ve Bahar dönemi hafta içi 08:00-20:00; Yaz dönemi hafta içi 08:00-15:30 arasındadır.
MÜRACAAT YÖNTEMİ: Sağlık Merkezine müracaatlar,“Öğrenci Kimlik veya Öğrenci Belgesi” ile yapılır. ılk müracaatta her öğrenciye bir sağlık dosyası açılır ve bir de hasta takip kartı verilir. Öğrenciler, daha sonraki başvurularını Hasta Takip Kartı ile yaparlar.
VERİLEN HİZMETLER : Ayakta teşhis ve tedavi kapsamı içinde sunulan hizmetler: Değişik branştan uzman hekim (İç Hastalıkları, K.B.B, Göz, Cilt, Kadın Hastalıkları, Diş, Psikiyatri ve Çocuk), poliklinik hizmetleri, ilk yardım-acil sağlık hizmetleri, röntgen çekimi, biyokimyasal ve mikrobiyolojik tetkikler, EKG çekimi, US, enjeksiyon-pansuman, vb. Sağlık Merkezinin çalışma saatleri içinde, kampüs içerisinde hizmet veren tam teşeküllü ambulans mevcuttur.
REÇETELER : Sağlık Merkezince düzenlenen reçete bedelleri, hastaların kendileri tarafından karşılanmaktadır.
ÜCRETLER : Sağlık Merkezinde yapılan muayenelerden, ilk yardım-acil başvurularından, enjeksiyon ve pansumandan ücret alınmamaktadır. Diş tedavisi, röntgen, laboratuvar ve EKG çekimleri için hastalardan katkı payı alınmaktadır.
RAPORLAR : Yurt içinde bir Sağlık Merkezinden alınan doktor raporlarının, rapor bitim tarihini takip eden 3 gün, yurt dışında alınan raporların ise en geç 10 gün içerisinde DAÜ Sağlık Merkezi tarafından onaylaması gerekmektedir.
|