+ Doğu Akdeniz Üniversitesi Forum :: DoguAkdeniz.com | Doğu Akdeniz Üniversitesi`nin En Büyük Kampüsü » Doğu Akdeniz Üniversitesi » DAÜ Hakkında
 KIBRIS VE VİYANA

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:

Reklamlar

YENİ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLER

Doğu Akdeniz Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Girne Amerikan Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Yakın Doğu Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Lefke Avrupa Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Sayfa: [1]
Konu: KIBRIS VE VİYANA  (Okunma Sayısı 2365 defa) Seçenekler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 10 Şubat 2010, 18:26:52 »
turkarda
Yeni Üye
*

Teşekkür: 0

Üyelik Bilgileri
KIBRIS VE VİYANA

Merhaba Arkadaşlar Avusturya Ve Kıbrıs Arasında kaldım siz olsanız Hangisini Seçerdiniz?nedenleri ile yazarsanız sevinirim.Tercih Konusunda Kıbrısa daha yakınım Ancak eğitim ve diploma kalitesi konusunda viyana daha ağır basıyor gibi+Viyana için tek olumsuz düşüncem ALMANCA ingilizce zaten biliyorum fakat Almanca konusunda sıkıntı yaşıyacağımı düşünüyorum.bu durumda siz hangisini tercih ederdiniz neden?
Facebook'da Paylaş Logged
« Yanıtla #1 : 10 Şubat 2010, 19:44:57 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

Teşekkür: 298

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW
KIBRIS VE VİYANA

Merhaba,

Eğitim ve diploma kalitesi konusunda neden Viyana Üniversitesini seçiyorsun anlamış değilim. Doğu Akdeniz Üniversitesi üniversiteler arasında dünya sıralamasına giren bir üniversite. TR vatandaşları Kıbrıs'a biraz at gözlüğü ile bakıyorlar. Öğrenci ÖSS ye calışmıyor ve Kıbrıs'a gidiyor sanıyorlar. Fakat durum bundan ibaret değil. Tamam Kıbrıs Üniversiteleri düşük puanla öğrenci alıyor. Fakat öğrenci çekmenin başka bir yolu yok. Öğrenciler TR de okumak varken Kıbrıs'ta okumayı tercih etmiyorlar. Eğer 2 üniversite arasında kaldıysan kesinlikle Doğu Akdeniz Üniversitesi'ni tavsiye ediyorum. Kampüs ve eğitim olarak Türkiye standartlarının üzerinde bir üniversite. Şu an TR'de eğitim veren birçok üniversiteden iyi eğitime sahip. Parayla öğrenci geçiriyorlar diyorlar. Bu kesinlikle yalan. Böyle birşey sözkonusu değil. Parayla öğrenci geçiren hocayı okulda tutmazlar. Viyana Üniversitesinde okumuş arkadaşlarım var. Yaşamak diyorsan Viyana'ya git. Fakat kalite diyorsan kesinlikle Kıbrıs'ta Doğu Akdeniz Üniversitesi..

« Yanıtla #2 : 02 Mayıs 2010, 06:42:09 »
ceteris_paribus
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
KIBRIS VE VİYANA

evil arkadas muhtemelen secimini yapmistir fakat ondan sonra ki tercih yapacaklar icin bir bilgi olsun bu viyana da burdaki gibi ingilizce bilmeden ders gecmek diye birsey soz konusu degildir lmancayi bilmiyorsan ya da ingilizceyi bildigin gibi biliyorsan o dersten cakarsin. egitim daha ciddidir orda ayrica erasmus partnerleri london school of economics cambridge berlin frei bogazici odtu  vs gibi okullar burda erasmus yapabiliyor muusn? ben orayida burayida bilen biri olarak soyluyorum 100 kez sorlar hepsinde viyana gerci ben geri donuyorum bu donem Kahkaha gecici olarak geldim ...
« Yanıtla #3 : 24 Ağustos 2010, 01:03:40 »
karahan
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
KIBRIS VE VİYANA

öncelikle selam arkadaşlar.. ben bu sene YGS ve LYS yani eski adıyla ÖSS sınavına girdim.. sıralamam çok geri laylaylomla senemi geçirdim.. ilk tercihlerde uçuk yerleri yazdığım için yerleşemedim.. sonra viyana işi gündeme gelince işin sekli değişti benim için.. ek tercihlerde - doğu akdeniz - uluslararası tic. ve işletme yazıcam.. çünkü puan ve sıralaması çok çok düşük.. viyana ya bu sekilde gitmeyi deniycem.. b planım ise viyana olmaz ise gelip kıbrısda okuycam.. benim size sormak istediğim "uluslararsı tic. ve işletmecilik" yüksek okul olarak gözüküyor.. fakülte ya da yüksek okul viyana için sorun yaratır mı ?! bu 2 ikisi arasındaki fark tam olarak nedir ?!
« Yanıtla #4 : 24 Ağustos 2010, 08:11:24 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

Teşekkür: 298

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW
KIBRIS VE VİYANA

Sitede arama yapmıyorsunuz!

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

buradan bakabilirsiniz.

« Yanıtla #5 : 24 Ağustos 2010, 09:42:19 »
Pawl
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
KIBRIS VE VİYANA

Tamda yerine sorulmuş soru tebrik ederim. Viyana ile ilgili forumlar, danışmanlar yetmedi herhalde? Kısayol olarak viyanayı görenlerin, kendini zeki sananların %10'u falan anca becerebiliyor orada okumayı. Millet salakmıda yeditepe'ye falan onca para harcıyor oralara daha ucuza ve iyi eğitime okumak varken. Şu Viyanayı pembe dizi gibi anlatan danışmanlıklara inanan varmı hala ya. Hem yapamayacak çoğu insanı yakıyorlar hemde başarılı olabilecek insanların yolunu kesiyolar. (1 yıla yakın vize bekleyen onca adam var. Sebebi belli) Yakın bi tarihte o yolladıkları adamlar yüzünden Matura sistemi de gelsin bakalım danışmanlıklar ne halt yiyecek. Bu arada viyana ile kıbrısı karşılaştırmak bile abes. Viyana'da okumak başarabilen için her bakımdan artıdır.
« Yanıtla #6 : 26 Ağustos 2010, 14:55:13 »
karahan
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
KIBRIS VE VİYANA

pawl senin anlamadığın bi durum var ! bu sayfanın adı " kıbrıs ve viyana " burda konuşan adamlar bu doğrultuda konuşur. sen kendi fikirlerini kendine sakla burda bilgi paylaşımı yapıyoruz öznel fikirler değil !
« Yanıtla #7 : 27 Ağustos 2010, 00:02:59 »
Pawl
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
KIBRIS VE VİYANA

Konuyu açan arkadaş kıbrısımı tercih ederdiniz yoksa viyanayımı diye soruyor. Ona birşey demiyorum zaten sormak hakkı. Ama "DAÜ Hakkında" forumunun altında "fakülte ya da yüksek okul viyana için sorun yaratır mı ?!" sorusu sana anlamlı geliyorsa benim anlamamada gerek yok zaten. Bikaç post sonra birinin kayıt-vize için gereken evrakları sorduğunu düşünün. Etrafta onca forum, danışmanlık siteleri varken cuk diyede oturur yani şu DAÜ Hakkında forumuna. Birde konunun açılış amacına bakmaksızın "kıbrıs ve viyana konusu istediğimi sorarım" diye kendinizi savunuyorsunuz. Neyse umarım kendini bilgi paylaşımına adamış biri gelipte cevap verir.

Dediklerimede öznel fikirler demişsiniz. Biraz araştırın madem oraya gidip başarılı olan olamayan öğrenci sayılarını. Viyana'yı kötülemiyorum. Genelde oraya giden öğrenci seviyesi düşük olduğu için başarılı,aklı başında olan sayısı az oluyor. Buda yerel halk üzerinde kötü etki bırakıyor. Sonrada adamlar ırkçılıkla suçlanıyor halkımız tarafından. Gitmeye kararlıymışsınız madem gidince görürsünüz zaten işlerin nasıl işlediğini. Öznelmi evrenselmi o zaman düşünürsünüz.
« Yanıtla #8 : 27 Ağustos 2010, 09:17:13 »
mghx
Kurucu Admin
Yeni Üye
*

Teşekkür: 2

Üyelik Bilgileri
KIBRIS VE VİYANA

dostum ikisininde hem artıları hem eksileri var. öncelikle ingilizce ve almanca seviyeni bi gözedn gecir derim. öyle lisede yada anadolu lisesinde gördügün ingilizceyi ingilizce zannedip dersleri %100 ingilizce olan bi okula gidiyosan o okul 4 senede bitmez. kıbrısta bile türkiyeden gelen öğrenciler %100 ingilizce olmasından dolayı çok zorluk cekiyolar. Viyana da bu zorluğu cok daha fazla hissedersin. bunun yanında ingilizceni ve almancanı geliştirmek için de büyük bi fırsat olabilir tabiki senin için.
ortam bakımındansa bana sorarsan viyana daha ağır basar gibi geliyo. tabiki viyana daki ortamlar sana çok çok daha tuzluya patlıycak bunu da göze almalısın. üniversite parasıyla bitmiyo masraflar
« Yanıtla #9 : 04 Eylül 2010, 10:49:24 »
karahan
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
KIBRIS VE VİYANA

hayda.. pawl..

madde 1: araştırıp burayı bulmuşum.. ve bir soru sormuşum.. bu soru sana sacma gelebilir.. ama sana göre mantıklı yada sacma olması seni pek ilgilendirmiyor.. senin için değersiz bir soru.. benim için çok değerli olabilir..
demem o ki bunun kıstasını sen belirleyemezsin..

madde 2: bu arada evet bişeyi bilir konuşuyorsun.. bunun verdiği bir ukala tavır var.. birşeyleri bilir olmak bence bunu gerektirmemeli.. sonucda birbirimizi ve konumlarını neyi ne kadar araştırıp işin içinde ne kadar olduğumuzu bilemeyiz.. bu doğrultuda eğer ilk mesajınla ikinci mesajını okursan üslup farkını göreceksin.. saygılar..
« Yanıtla #10 : 04 Eylül 2010, 21:15:36 »
Pawl
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
KIBRIS VE VİYANA

Hayda. Soruya nerede saçma demişim ben ya? Baştan beri dediğim şey senin sorunun sorulduğu yer saçma. Yukarıda da sebebini yazdım zaten sana göresi bana göresi olmaz bunun. Anlamak istediğiniz şekilde anlıyorsunuz herşeyi.

Diğer dediklerimede baya takıldınız. Dediğiniz gibi sizin konumunuzu bilemem bu yüzdende kişisel birşey söylemedim hakkınızda sizi alındıracak. Viyana ve gidenler hakkında çoğu kişinin görmezden geldiği küçük bilgilerdi aslında. Farkettiyseniz 1. mesajımda 2 kesime ayırdım gidenleri. Hangi kesimde görüyorsanız kendinizi ona göre alınırsınız. Malesef danışmanlıkların, milletin pohpohlamlarıyla daha kendi seviyesinin bile farkında olmadan giden kesim (akılsız) çok fazla ve oraya giden herkesi zor duruma sokuyor bunlar. Benim sinirlendiğim nokta bu. Giderseniz giderken, yaşarken niye bunları bu kadar ukala(!) tavırla yazdığımı anlayabilirsiniz belki.
Sayfa: [1]

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv