+ Doğu Akdeniz Üniversitesi Forum :: DoguAkdeniz.com | Doğu Akdeniz Üniversitesi`nin En Büyük Kampüsü » Doğu Akdeniz Üniversitesi » DAÜ Hakkında
 Daü Hakkında Birkaç Soru (kafama takılanlar)

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:

Reklamlar

YENİ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLER

Doğu Akdeniz Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Girne Amerikan Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Yakın Doğu Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Lefke Avrupa Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Sayfa: [1]
Konu: Daü Hakkında Birkaç Soru (kafama takılanlar)  (Okunma Sayısı 3163 defa) Seçenekler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 13 Temmuz 2009, 18:05:03 »
yekru
Yeni Üye
*

Teşekkür: 0

Üyelik Bilgileri

Merhaba arkadaşlar,
Bu yıl tercihlerimde daü ye yer vermeyi düşünüyorum.Yalnız kafama takılan bir sürü soru var, öncelikle benim için çok önemli olan birkaçını sizlere yöneltmek istiyorum.

İlk olarak burs imkanından başlamak istiyorum, ben daü'yü burslu olarak yazacağım(bilgisayar mühendisliği yüksek ihtimalle) ama, bursun kalkma durumu nedir bilmiyorum. yani not ortalamam kaçın altına düşerse bursum iptal olur, güvenilir bir kaynaktan net bir cevap alamadım. ayrıca internet sitelerini sürekli geziyorum bazıları asla daünün yazılmaması gerektiğini çünkü gelen öğrencilerin bu okulu bitiremeden bıraktığını söylüyor, sözde dersler çok ağırmış ve eğitimciler burslu öğrencilerden para koparmak için bilerek zorluyorlarmış. burslu olduğumu eğitimciler bilmeyecek zaten, bunun bilincindeyim. ama toplu olarak herkesi ''yersiz yere zorlama'' söz konusu mu ? Okulu gerçekten bırakıp gidenler olduğu doğru mu ? eğitimi bu denli zor mu ? Bu benim kafamı en çok kurcalayan konu. Bursumun kalkması hiç iyi olmaz benim için çünkü maddi olarak bunu kaldıramayız, ama ben üzerime düşen çalışmaları yapacağıma inanıyorum.

Bir diğer hususa gelirsek, az önceki paragrafta belirttiğim üzere ailemin maddi durumu çok geniş değil. Şayet Daü'yü tercih edersem, sadece özel yurtlarda mı kalma şansım var ? Devlet yurdu yok mu kalabileceğim ? Ve 3 öğün yemek veren herhangi bir özel yurt yok mu koskoca KKTC'de ?

Son olarak yine en önemli konulardan birini sormak istiyorum, malumunuz hepimizin okuma amacı, severek yapacağımız iyi bir işe ve bununla beraber olarak iyi maddi olanaklara sahip olabilmek. Sizce daü bunları sağlayabilecek yeterlilikte bir üniversite mi ? İnternetten yaptığım araştırmalara göre, gerçekten eğitimi çok üst düzey. Ama elbette o övgü dolu sözleri okuyan birinden duymak içimizi çok rahatlatacaktır. Ardından bunun getirisi olarak, daü mezunları ne yapar ? Nerede çalışır ? Bana gösterebileceğiniz somut bir örnek var mı, son yıllarda daü'den mezun olup iyi bir yerde işe başlayan ? Çünkü tüm duyduklarım ''eskiden daü mezunları her yerde iş bulurdu fakat son dönemlerde o eski havası kalmadı ve mezunları işsiz'' cümlesinden öteye gidemiyor, hayliyle bu da beni çok düşündürüyor.Bu sav ne kadar doğrudur ? Elbette iş bulma konusu, çok derin bir konudur. Sizin karakter özelliklerinizle, mesleğinize duyduğunuz ilgiyle, yabancı dilinizle doğrudan doğruya bağdaşır ama yine de insanın aklına ister istemez, ''madem bu okul bu kadar iyi mezunları şöyle iş buluyor, böyle buluyor da neden 60.000 ciyi burslu alıyor'' sorusu geliyor. Bu sorunun tek yanıtı, uzaklık ve kıbrısta hayatın pahalı olması mıdır ? Eğer gerçekten böyleyse, çok memnun olacağım.

Şimdilik sormak istediklerim bunlar, içtenlikle cevap verecek olan herkese teşekkürler. cevaplarınız benim için çok önemli duruma göre hiç istemeye istemeye bir sene daha hazırlanabilirim çünkü.
Facebook'da Paylaş « Son Düzenleme: 13 Temmuz 2009, 18:08:45 Gönderen: yekru » Logged
« Yanıtla #1 : 13 Temmuz 2009, 18:42:47 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

Teşekkür: 301

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

Öncelikle merhaba diyorum. Sitemize hoş geldin. Şimdi sorularını içtenlikle yalansız abartmasız cevaplayacağım.

Alıntı
1- İlk olarak burs imkanından başlamak istiyorum, ben daü'yü burslu olarak yazacağım(bilgisayar mühendisliği yüksek ihtimalle) ama, bursun kalkma durumu nedir bilmiyorum. yani not ortalamam kaçın altına düşerse bursum iptal olur, güvenilir bir kaynaktan net bir cevap alamadım. ayrıca internet sitelerini sürekli geziyorum bazıları asla daünün yazılmaması gerektiğini çünkü gelen öğrencilerin bu okulu bitiremeden bıraktığını söylüyor, sözde dersler çok ağırmış ve eğitimciler burslu öğrencilerden para koparmak için bilerek zorluyorlarmış. burslu olduğumu eğitimciler bilmeyecek zaten, bunun bilincindeyim. ama toplu olarak herkesi ''yersiz yere zorlama'' söz konusu mu ? Okulu gerçekten bırakıp gidenler olduğu doğru mu ? eğitimi bu denli zor mu ? Bu benim kafamı en çok kurcalayan konu. Bursumun kalkması hiç iyi olmaz benim için çünkü maddi olarak bunu kaldıramayız, ama ben üzerime düşen çalışmaları yapacağıma inanıyorum.

Ben de DAÜ de burslu okuyan bir öğrenciyim. 2006 yılına kadar  DAÜ ye giren öğrenciler bursunu kaybetmemek için not ortalaması olarak 2.00'ın üzerine çıkmak zorundadır. 2006 yılından sonra DAÜ ye giren öğrenciler bursunu kaybetmemek için 2.75 nor otalamasını geçmek zorundadır. Yani siz de 2009 yılında DAÜ ye gireceğinize göre her dönem 2.75 in üzerinde not ortalaması getirmek zorundasınız. Aksi taktirde bursunuzu kaybedersiniz. Eğer bir sonraki dönem 2.75 in üzerine cıkarsanız bursunuzu tekrar geri kazanabilirsiniz. Bu 2.75 not ortalaması öğrencilere geçen sene baya yüksek geldi ve itiraz ettiler.. Bu yüzden not ortalamasını aşağıya indirebilirler. Şimdi diyeceksiniz ki 2.75 not ortalaması yapmak kolaymıdır ? 2.75 not ortalaması bayağı iyi bir not ortalamasıdır. Fakat çalışan herkes bu not ortalamasını yapabilir. Çalışmayan biriyseniz mühendislik fakültesinde bu 2.75 ortalamayı geçemezsiniz. Hocalar sizleri yersiz yere zorlamaz. Bilerek sizi bırakmak niyetinde değillerdir. Okulu bırakıp giden öğrenciler falan yok bunu nereden cıkardıysanız uydurmuşlar. Adam hem çalışmıyor, hem okula gitmiyor, dersleri geçemiyorsa okulu bırakmak zorunda kalmıstır.

Alıntı
2-Bir diğer hususa gelirsek, az önceki paragrafta belirttiğim üzere ailemin maddi durumu çok geniş değil. Şayet Daü'yü tercih edersem, sadece özel yurtlarda mı kalma şansım var ? Devlet yurdu yok mu kalabileceğim ? Ve 3 öğün yemek veren herhangi bir özel yurt yok mu koskoca KKTC'de ?

Kıbrıs'ta devlet yurdu yoktur. Bu yüzden ya özel yurtlarda, ya okulun yurtlarında ya da TSK yurtlarında kalabilirsiniz. Günde 2 öğün yemek veren TSK yurdu var. Siviller için geçen sene aylık fiyatı 400 TL'di. Okul içerisinde yurtların altında yemekhaneler var. 6TL ye 3 çeşit yemek yiyebiliyorsunuz.

Alıntı
3- on olarak yine en önemli konulardan birini sormak istiyorum, malumunuz hepimizin okuma amacı, severek yapacağımız iyi bir işe ve bununla beraber olarak iyi maddi olanaklara sahip olabilmek. Sizce daü bunları sağlayabilecek yeterlilikte bir üniversite mi ? İnternetten yaptığım araştırmalara göre, gerçekten eğitimi çok üst düzey. Ama elbette o övgü dolu sözleri okuyan birinden duymak içimizi çok rahatlatacaktır. Ardından bunun getirisi olarak, daü mezunları ne yapar ? Nerede çalışır ? Bana gösterebileceğiniz somut bir örnek var mı, son yıllarda daü'den mezun olup iyi bir yerde işe başlayan ? Çünkü tüm duyduklarım ''eskiden daü mezunları her yerde iş bulurdu fakat son dönemlerde o eski havası kalmadı ve mezunları işsiz'' cümlesinden öteye gidemiyor, hayliyle bu da beni çok düşündürüyor.Bu sav ne kadar doğrudur ? Elbette iş bulma konusu, çok derin bir konudur. Sizin karakter özelliklerinizle, mesleğinize duyduğunuz ilgiyle, yabancı dilinizle doğrudan doğruya bağdaşır ama yine de insanın aklına ister istemez, ''madem bu okul bu kadar iyi mezunları şöyle iş buluyor, böyle buluyor da neden 60.000 ciyi burslu alıyor'' sorusu geliyor. Bu sorunun tek yanıtı, uzaklık ve kıbrısta hayatın pahalı olması mıdır ? Eğer gerçekten böyleyse, çok memnun olacağım.

DAÜ eğer ÖSS'de iyi not alamadıysanız sizin için çok iyi bir seçim olabilir. Çünkü DAÜ den mezun olup da büyük şirketlerin CEO su olan ve üst düzey yönetici olan bir çok öğrenci var. Ben DAÜ'yi eğitim ve kampüs olarak Türkiye'deki bir çok üniversiteden üstün tutuyorum. Hele kampüs olarak ilk 10 a girebilir. DAÜ'deki bir bölümden mezun olan, aktif kişiliğe sahip, kendisini geliştirmiş biriyseniz iyi bir yerde çalışmamanız için hiçbir neden yok. Zaten günümüzde üniversitenin önemi azaldı. İşverenler kendisini geliştirmiş insanlar ariyorlar. DAÜ 60.000 Kişiyi burslu almıyor. Her bölüme en fazla 2 %100 burslu öğrenci alır. Yani kısaca uzaklık sizin için önemli değilse, ben devamlı ailemi görmek istiyorum demiyorsanız. Kıbrıs'ta DAÜ sizin için iyi bir seçim olabilir.

« Yanıtla #2 : 13 Temmuz 2009, 18:55:08 »
yekru
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

Evil, çok teşekkür ederim, içime su serptiniz diyebilirm. Ben össde sıralama olarak 50binlerdeyim, sormak istediğim; '' daü bu kadar kaliteli bir okulsa neden 60bininci olmuş birini bile burslu alıyor'' idi. Kendime göre össee aldığım başarı çok düşük.Çünkü öss geçtiğimiz yıl girdiğim deneme sınavları içinde en kötüsüydü, berbat bir sınav geçirdim, moralim çok bozuktu ki DAÜ'yü araştırmaya başladım ve şimdi ciddi ciddi yazmayı düşünüyorum.Ayrıca TSK yurtlarının bu avantajını bilmiyordum, öğrenmem çok iyi oldu. Cevapların için tekrar teşekkürler, umarım görüşürüz Gülümseme bu arada özel bir soru olmazsa siz hangi bölümdesiniz ?
« Son Düzenleme: 13 Temmuz 2009, 18:57:25 Gönderen: yekru » Logged
« Yanıtla #3 : 13 Temmuz 2009, 18:59:12 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

Bankacılık ve Finans 3. sınıf öğrencisiyim

« Yanıtla #4 : 15 Temmuz 2009, 13:19:27 »
yekru
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

tekrar merhaba,

dediklerinizi ailemle paylastim ama onlarinda takildigi konu bursun kalkma durumu oldu. bursun kalkma durumu olarak soylediginiz 2.75 yakin cevremden edindigim bilgilere gore(sizin de belirttiginiz uzere) hayli yuksek bir not. yani 100 uzerinden 70 e tekabul ediyor, bu demektir benim ortalama olarak 100 uzerinden 70 i tutturmam gerekecek. hayli guc oldugunu dusunmeye basladim. cunku egitimin ingilizce ve zor oldugundan surekli dem vuruyorlar bunun yaninda 70 almak pek de kolay olmasa gerek. elbette calisan icin imkansiz degil ama sonucta muhendislik fakultesinin de ayri zorluklari olacaktir kanisindayim. yapilmis bir itirazdan soz etmistiniz, bu not asagiya cekilebilir demistiniz... bu itiraz degerlendirildi mi degerlendirilecek mi ya da sonucu ne zaman belli olur ? yoksa okuldan aldigim tercih kilavuzunda dogu akdeniz universitesine ayrilan bolumde ek bilgi olarak bu not eger indirildi ise indirilmis olarak yazar mi ?
« Yanıtla #5 : 15 Temmuz 2009, 13:45:08 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

Alıntı
tekrar merhaba,

dediklerinizi ailemle paylastim ama onlarinda takildigi konu bursun kalkma durumu oldu. bursun kalkma durumu olarak soylediginiz 2.75 yakin cevremden edindigim bilgilere gore(sizin de belirttiginiz uzere) hayli yuksek bir not. yani 100 uzerinden 70 e tekabul ediyor, bu demektir benim ortalama olarak 100 uzerinden 70 i tutturmam gerekecek. hayli guc oldugunu dusunmeye basladim. cunku egitimin ingilizce ve zor oldugundan surekli dem vuruyorlar bunun yaninda 70 almak pek de kolay olmasa gerek. elbette calisan icin imkansiz degil ama sonucta muhendislik fakultesinin de ayri zorluklari olacaktir kanisindayim. yapilmis bir itirazdan soz etmistiniz, bu not asagiya cekilebilir demistiniz... bu itiraz degerlendirildi mi degerlendirilecek mi ya da sonucu ne zaman belli olur ? yoksa okuldan aldigim tercih kilavuzunda dogu akdeniz universitesine ayrilan bolumde ek bilgi olarak bu not eger indirildi ise indirilmis olarak yazar mi ?

Merhaba,

2.75 ortalama yapmak tabii ki kolay değil. Düzenli olarak ve sınav zamanlarında çalışmak gerekli. Dersler ingilizce fakat buraya geldiğinde tahmin ettiğinden daha iyi ingilizce öğreneceksin zaten. Derslerin ingilizce olmasını kafana takmayacaksın. İnsan bir süre sonra alışıyor. Hedeflere ulaşabilmek için birtakım  risklere girmek gerekir diye düşünüyorum. Not ortalamasının aşağıya cekilip cekilmeyeceğini bilemiyorum. Ama son hali tercihler döneminde resmi web sitesinde acıklanacaktır. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim 2.75 ortalama dedim. Bu ortalamayı yapamayacağına inanıyorsan ve kendine güvenmiyorsan zaten DAÜ'ye gelme. Kıbrıs'ta başka üniversiteler de seçebilirsin. Mesela Yakın Doğu Üniversitesi kendisini sürekli geliştiren bir üniversite. Araştırmanı tavsiye ederim.

« Yanıtla #6 : 22 Temmuz 2009, 16:26:51 »
plnpln
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

merhaba.ben de DAÜ'yü seçmeyi düşünüyorum.( endüstri müh. bölümü ) ama burslu puanların diğer üniversitelere göre düşük olması düşündürüyo.  acaba kılavuzdakiler %100 burs puanları mı? Yani barınma ve özel ihtiyaçlarım için para gerekli sadece öle mi?
yekru yeni başka bilgi varsa DAÜ yle ilgili bekliyorum=)
iyi tercihler
« Yanıtla #7 : 22 Temmuz 2009, 16:35:29 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

Alıntı
merhaba.ben de DAÜ'yü seçmeyi düşünüyorum.( endüstri müh. bölümü ) ama burslu puanların diğer üniversitelere göre düşük olması düşündürüyo.  acaba kılavuzdakiler %100 burs puanları mı? Yani barınma ve özel ihtiyaçlarım için para gerekli sadece öle mi?
yekru yeni başka bilgi varsa DAÜ yle ilgili bekliyorum=)
iyi tercihler

Merhaba..

Yazacağınız bölümlerin puanlarının düşük olmasının nedeni tamamen Kıbrıs'ta olmasından dolayı. Yani Kıbrısa öğrenci çekmek zor bu sebeple bu tarz bir yol izleniyor. Yani klavuzda gördüğünüz %100 burs puanları doğrudur. Sadece barınma ve özel ihtiyaclarınız için ve dönemlik 115 tl öasrafınız olur.

Kolay gelsin.

« Yanıtla #8 : 27 Temmuz 2009, 21:59:38 »
yekru
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

Evet arkadaşlar, bu yıl daü'yü tercih edecek arkadaşlar için BURS kalkma sorunu ortadan büyük olasılıkla kalkmış bulunuyor. Bursun kalkması için 2.00 ın altına düşmemeniz gerek, yani 2.75 değil. Eh zaten 2.00 normal bir dersten geçme notudur, o kadar da olsun değil mi ?
Evil sanırım itirazlar işe yaramış kılavuzda bu konuya parantez açılmış ve 2.00 ın altına düşmedikçe bursun kalkmayacağı belirtilmiş.
Daü'yü düşünenlere hayırlı olsun bu anlamlı değişiklik.
« Yanıtla #9 : 27 Temmuz 2009, 22:02:52 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

Demekki yalan haber vermiyormuşuz millete Göz kırpan

« Yanıtla #10 : 27 Temmuz 2009, 22:06:29 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

Fakat simdi baktım;

4-KKTC – ÖSYS SONUÇLARINA GÖRE VERİLEN BURSLAR:

KKTC’de düzenlenen Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) sonuçlarına göre, Matematik-Fen Bilimleri (MF), Türkçe-Matematik (TM), Türkçe-Sosyal Bilimler (TS), İngiliz Dili (İD) ve Görsel Yetenek (GY) puan türlerinden birinden en yüksek puanı alan ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin ilgili puan türü ile öğrenci alan herhangi bir programına yerleştirilerek kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilere öğrenim ücreti bursu verilir. Burs süresi bir yılı hazırlık sınıfı olmak üzere toplam beş yıl olup devam etmesi için aşağıdaki koşulların sağlanması gerekmektedir.

(i) İngilizce Hazırlık Okulu (İHO) Yoğun İngilizce Eğitim Programı’na kayıt yaptıran öğrencilerin bir akademik yıl süre içerisinde yapılan İngilizce Yeterlilik
    Sınavında başarılı olarak yerleştirildikleri akademik programa kayıt yaptırmak veya,
(ii) Not ortalaması hesabına katılan ilk iki akademik dönemin sonundan itibaren; Genel Not Ortalaması (CGPA) 2.75 veya üzerinde olmak ve Dönem
      Ortalaması (GPA) Yaz Okulu hariç ardışık iki Dönem 2.50’nin altında olmamak;
(iii) Yerleştirildiği programa devam ediyor olmak.

yazıyor!!!

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap adresinden bakabilirsiniz.

« Yanıtla #11 : 27 Temmuz 2009, 22:10:44 »
yekru
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

Evil, elbette yalan haber vermiyorsunuz. Öyle bir taahhütte bulunan olmamıştır umarım size karşı. Çünkü gerçekten vaktinin büyük kısmını burada geçirip, sorulara yanıt vermeniz çok saygı duyulası bir davranış.
Tüm cevapların için teşekkür ederim, çok emek harcadın gerçekten ve en önemlisi değerli vaktinden bizlere de ayırdın.
Artık bizler de yavaş yavaş tercihlerimizi oluşturmaya başlıyoruz, KKTC benim için ilk seçenek olmasa da tereddütsüz yazabileceğim seçeneklerimden biri, bakalım dizinin ilerleyen bölümleri neyi gösterecek.
« Yanıtla #12 : 27 Temmuz 2009, 22:15:59 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

Güzel düşüncelerin için saol, faydalı olabiliyorsam  mutlu olurum.

« Yanıtla #13 : 27 Temmuz 2009, 22:19:42 »
yekru
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

Evil mesajını yeni gördüm, okulun sitesine henüz geçmemiş olabilir. Ama OSYM'ye kesinlikle dediğim gibi bildirilmiş bursun kalkma koşulları.
Yanlış anlamadığımı düşünüyorum, sen de bir bak istersen.
OSYM nin sitesinden indirdiğim, tablo 3 ve tablo 4 hakkındaki sorulara yanıt veren koşul sayfasını aşağıdaki linkten indirebilirsin.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

66. maddede yer alıyor Daü'nün koşulları.
« Son Düzenleme: 27 Temmuz 2009, 22:24:04 Gönderen: yekru » Logged
« Yanıtla #14 : 27 Temmuz 2009, 22:50:33 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

OSYM ne diyorsa o doğrudur. Fakat emin olmak icin birisinin okulu arayıp sorması gerekli. En net bilgiyi okulda öğrenci işlerinden verirler.

« Yanıtla #15 : 28 Temmuz 2011, 18:45:02 »
jetblackrh
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

burs olayı ne durumda şu an?
Sayfa: [1]

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv