+ Doğu Akdeniz Üniversitesi Forum :: DoguAkdeniz.com | Doğu Akdeniz Üniversitesi`nin En Büyük Kampüsü » Doğu Akdeniz Üniversitesi » DAÜ Hakkında
 DAÜ EK KONTENJANLAR HAKKINDA

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:

Reklamlar

YENİ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLER

Doğu Akdeniz Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Girne Amerikan Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Yakın Doğu Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Lefke Avrupa Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Sayfa: [1]
Konu: DAÜ EK KONTENJANLAR HAKKINDA  (Okunma Sayısı 1986 defa) Seçenekler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 08 Eylül 2008, 02:20:50 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

Teşekkür: 301

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

ÖSYS EK YERLEŞTİRME

1. Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılacaktır.

2. ÖSYS yükseköğretim programları ek yerleştirme kontenjanlarına başvurabilmek için (a) ÖSS'ye başvurmuş olmak, (b) lisans ve meslek yüksekokulları programları için ÖSYS’de, başvurulan önlisans ve açıköğretim programları için öngörülen ÖSS puan türünde 145,000 veya daha fazla ÖSS puanına; başvurulan lisans programları için ise, öngörülen puan türünde 165,000 veya daha fazla ÖSS puanına sahip olmak, (c) ÖSYS merkezi yerleştirme sonunda açıköğretimin kontenjansız programları dışında hiçbir yükseköğretim programına yerleşmemiş olmak, (d) ek yerleştirmede tercih edilen yükseköğretim programının ÖSYS merkezi yerleştirme sonunda oluşan en küçük puanına eşit veya daha yüksek bir Y-ÖSS puanına sahip olmak gerekmektedir.

3. ÖSYS’de sadece sınavsız geçiş için başvuran adaylardan açıköğretimin kontenjansız programları hariç bir yükseköğretim programına yerleşmemiş olanlar, ÖSYS ek yerleştirmeye aynı zamanda başvuracaklar ve tercihlerini aynı Ek Yerleştirme Başvurma Formu üzerinde göstereceklerdir. Bu adayların kendi alanlarında tercih edebilecekleri programlar Ek Yerleştirme Kılavuzu’nda yer almaktadır.

4. Ek yerleştirme kurallarına ilişkin bilgiler ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacaktır.

5. Lise mezunları ek yerleştirme için Kılavuzda yer alan önlisans programlarını da tercihleri arasında gösterebilecekler ve ilgili yasa gereğince meslek lisesi mezunlarına öncelik tanınmak koşulu ile yerleştirilebileceklerdir.

6. İlgi akademik yıl için özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına kesin kayıt yaptırmış olanlar da ÖSYS ek yerleştirmeye başvurabilirler.

7. Yükseköğretim programları ek yerleştirme kontenjanlarına başvurmak isteyen adaylar,  ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu ve Başvurma Formunu belirtilen tarihlerde ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğinden alacaklardır. Adaylar, kılavuzda belirtilen esaslara uygun olarak dolduracakları Başvurma Formu ile ek yerleştirme ücretinin ilgili bankaya yatırıldığını gösteren Banka Dekontunu bu süre içinde ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğine teslim edeceklerdir. Adayların bu ücreti yatırmak için bankaya sadece T.C. Kimlik Numaralarını vermeleri yeterli olacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen Başvurma Formları işleme alınmayacaktır.

8. İlgi öğretim yılında ek yerleştirme kontenjanlarına merkezi yerleştirme işlemleri,  Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu, ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile  Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.

Facebook'da Paylaş Logged

« Yanıtla #1 : 18 Eylül 2008, 17:40:28 »
virtuestar
Yeni Üye
*

Teşekkür: 0

Üyelik Bilgileri

DAÜ Ek kontenjanlarda kaç öğrenci alacak?? Belli oldumu??
« Yanıtla #2 : 18 Eylül 2008, 17:41:40 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

Teşekkür: 301

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

Okul tarafından bir açıklama yapılmadı..Fakat ösym nin resmi sitesinde sanırım gerekli açıklamalar yapılmış.. En garantisi ÖSYM'nin sitesinden bakmaktır..

Sayfa: [1]

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv