« : 21 Temmuz 2011, 18:18:30 » |
Yeni Üye
Teşekkür: 0
|
iyi günler bu bölümde okuyan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlermi ? bu sene dgs ile orayı yazmayı düşünüyorum maddi olarak imkanımız pek müsait değil en ucuz yurt ne kadar bide merkezi yemekhanelerde yemek ücreti ne kadar bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : 21 Temmuz 2011, 18:50:52 » |
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
Teşekkür: 301
DoguAkdeniz.Com
|
hocam yurt ücretleri zaten sitemizde var.. 3 gün içerisinde bu ücretleri yenileyeceğiz. o zaman bakabilirsiniz. yemekhanelerde 3 cesit tabldot yemek 5lira + kola 6 lira.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : 21 Temmuz 2011, 20:45:33 » |
Yeni Üye
|
çok tşk ederim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : 23 Temmuz 2011, 14:26:58 » |
Yeni Üye
|
arkadaşlar bende dgs ile gelmeyi düşünüyorum.. tam burslu olarak gelsem aylık masrafım yurt dahil ne kadar olur ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : 23 Temmuz 2011, 14:41:53 » |
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
DoguAkdeniz.Com
|
yurt seçeceğiniz yurda göre değişir.. ama yurt haric en az 700 tl tutar..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : 13 Ağustos 2011, 11:15:11 » |
Yeni Üye
|
ben bu bölümü yazmak istiyorum yıılık toplam masrafım ne olur acil cevapp
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : 13 Ağustos 2011, 17:03:50 » |
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
DoguAkdeniz.Com
|
Sitemizde araştırma yapmanızı öneririm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : 14 Ağustos 2011, 00:24:25 » |
Yeni Üye
|
Bk.66. Doğu Akdeniz Üniversitesi, Gazimağusa kentinde, eğitim-öğretim veren bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Devlet Üniversitesi olup eğitim-öğretim ücrete tabidir. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında öğretim ve paket (öğretim+yurt+3 öğün yemek) ücreti, 2011-DGS başvuruları ve tercih işlemleri süresince, Üniversitenin internet sayfasında ilan edilecektir. Üniversitenin burssuz programlarına 1. tercihle yerleşenlere %50, 2. Tercihle yerleşenlere %40, 3. tercihle yerleşenlere %20 öğrenim ücreti bursu (Tercih Bursu) verilir. Ayrıca meslek (eğitim alanında çalışan ailelerin çocuklarına yönelik), kardeş, TSK mensubu, sporcu indirimleri ile akademik başarılara burs imkanları mevcuttur. Ücret, burs, indirim, yurt vb. konularda bilgi üniversiteden edinilmelidir. Burs/ indirimlerin süresi, İngilizce hazırlık eğitimi gerektiren programlar için bir yıl, Lisans Öğrenimine Hazırlık Programı için bir yıl ve öğrencinin yerleştirildiği lisans programı için de iki yıldır. Öngörülen sürede mezun olamayan öğrenciler her dönem için kayıtlı oldukları programa kendileriyle aynı yılda burssuz olarak yerleştirilen öğrencilerin ödemiş oldukları öğrenim ücretini öderler.
arkadaşlar bnde yazmayı düşünüyorum bilgisayar muhendıslıgı türkçe tam burslu ama burdaki olayı tam olarak kavrayamadım ,mezun oldugum okul dan not ortalamam 4 üzerinden 3.10 basarı bursu verırlermı , ve altını çizdigim yeri tam kavrayamadım tam burs lu cıktıgı zaman egitim görcegımız süre için devam edicekmı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : 14 Ağustos 2011, 01:39:50 » |
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
DoguAkdeniz.Com
|
hayır hocam böyle birşey yok. başarı bursu daü de okuduğunuz yıllar için geçerli.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : 14 Ağustos 2011, 03:13:50 » |
Yeni Üye
|
ewet bu madde çok ayrı kardeş sen şimdi tam bursluya şayet dgs puanın yeterse tam burslu yerleştiğin zaman türkçe ise eğer ing hazırlık yok ; ve okuduğun süre sarfında üniversitenin belirlediği miktarı ödemekle yükümlüsün şayet sınıfta kalmazsan bende bu sene tam burslu yazacagım kıbrısta en iyi üniversite araştırmaların da gösterdiği üzere doğu akdeniz üni. bakalım bu sene tam burslu kaç puanla kapatacak 280 puan alan girer mi acaba
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : 14 Ağustos 2011, 11:51:59 » |
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
DoguAkdeniz.Com
|
280 puandan yüksek puan alan birisi başvurmazsa girer 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : 15 Ağustos 2011, 02:51:52 » |
Yeni Üye
|
konuyla belkı alakası yok ama , bn sımdı tercıh yaptım diyelım bir üniye yerleştim ama bölumu begenmedım kayıt yaptırmadım,bidakı sene tekrar girip tercıh yaptıgımda puan dusermı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : 15 Ağustos 2011, 18:31:24 » |
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
DoguAkdeniz.Com
|
hayır düşmez
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #13 : 16 Ağustos 2011, 21:43:14 » |
Yeni Üye
Teşekkür: 1
|
Arkadaşlar ben size yardımcı olayım daü bilgisayar mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. DGS falan yazmışsınız okuyamadım full, ama size uzun uzun anlatayım... 1-) Eğer ingilizceniz orta düzeyin altındaysa okulda çok zorlanırsınız, dersler full ingilizce, hocalar yabancı, asistanlar yabancı yani ingilizce şart. Hazırlık var falan diye kendinizi avutmayın eski ingilizce temeliniz önemli olan. Ben okula geldikten sonra ingilizceyi sıfırdan öğrenen görmedim. Şuan ne kadar bilginiz varsa hazırlığın buna katkısı +%20 olur... 2-) Okul fiyatları yeni öğrenciler için ne kadar bilmiyorum ancak yurtlar ve yemekler hakkında bilgi vereyim ; yurtlar bütçenize göre 3000-4500 tl ye kadar mevcut, yok ben yurtta kalmam diyorsanır 4500 tl ye tek kişilik evler var okul yakınlarında. Yemeklere gelecek olursak tabldot menüler 5-6 tl , kahvaltı 4-5 tl arası değişiyor. Yok daha lüks yerim ben derseniz 10-12 tl ye de yemek mevcut... Fast foot fiyatlarını bilgi amaçlı vermek isterim ; 6-7 tl ye "dürüm + ayran" veya "yarım ekmek arası köfte" veya "hamburger menü" gibi seçenekler mevcut. Veya 20-25 tl ye büyük boy pizzalar var... Sınırsız pizza 12 tl. Yani burada hayat Türkiye'ye oranla biraz daha pahalı. 3-) Eğer yurtta kalır ve normal bir yaşantı sürerseniz aylık 500 tl , sigara alkol varsa 600 tl harcarsınız ortalama... Evde kalırsanız bunun üstüne 100 tl daha koyarak hesaplayın... 4-) Kıbrısın genelinde toplu taşıma diye birşey yok gideceğiniz yere taxi yardımıyla gidersiniz şehir içinde. Şehirler arası ulaşım mevcut tabikide... Taxilerin şehir içi fiyatları 6-10 tl arası gideceğiniz mesafeye göre değişiyor , taximetre açılışı 4 tl ... 5-) Eğer aileniz aylık 500-600 tl arası bir harçlık + yurt + okul parasını kaldıramaz ise "SAKIN" yazmayın Kıbrıs'ı , bütçenize daha uygun yerler bakın derim onun yerine... 6-) Bilgisayar mühendisliğini Türkçe yazacam derseniz dersler çok kolay hiç düşünmeden yazın derim eğer şartlar size uygun gelirse , ancak ingilizce yazacam derseniz 1. maddemi bir daha okuyun...
Saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : 17 Ağustos 2011, 05:56:13 » |
Yeni Üye
|
Laxus bilgiler için çok teşeşşür ederiz fakat; ingilizce için şunu diyeceğim zaten bilgisayarcıyız az çok okuduğumuzu anlıyoruz yani 1 yılda full ingilizce öğrenmek değilki sınavda yüzde 20 başarı oranı var sanırım yeterlilik sınavında;
birazcıkda zorlarsak ingilizcedeki çıtayı biraz daha yükseltebiliriz diye düşünüyorum
bilgiler için tekrardan teşekkürler ediyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #15 : 17 Ağustos 2011, 08:15:12 » |
Yeni Üye
|
Bu bölümü bende düşünüyorum arkadaşım 2011 dgs ye girdim bakalım puan yetmez sanırsam seneye girme şansımda var tabi burası olmassa.Senin puanın kaç hocam?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #16 : 17 Ağustos 2011, 18:48:41 » |
Yeni Üye
|
280 civarlarında hocam ama toplamda 4 kişi alacaklar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #17 : 18 Ağustos 2011, 02:33:45 » |
Yeni Üye
Teşekkür: 1
|
Bölümümüzün sitesi biraz dolaşın isterseniz arkadaşlar Sağ sütunda akademik takvimler var uçak biletlerinizi şimdiden ayırtın bayrama gidecek varsa... Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #18 : 18 Ağustos 2011, 10:56:15 » |
Yeni Üye
|
TEŞEKKÜRLER BİLGİLENDİRME İÇİN
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #19 : 20 Ağustos 2011, 22:46:03 » |
Yeni Üye
|
daü ye burslu olarak yerleştirilen bir öğrenci harc ödüyormu ödüyorsa mühendislik fakültesine tam burslu yerleşen öğrenci ne kadar harc ödeyecektir ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |