+ Doğu Akdeniz Üniversitesi Forum :: DoguAkdeniz.com | Doğu Akdeniz Üniversitesi`nin En Büyük Kampüsü » Doğu Akdeniz Üniversitesi » DAÜ Hakkında
 Araştırdım ve sizinle de paylaşmak istiyorum...

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:

Reklamlar

YENİ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLER

Doğu Akdeniz Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Girne Amerikan Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Yakın Doğu Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Lefke Avrupa Üniversitesi Hakkındaki Sorularınız Buraya..

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Hakkındaki Sorularınız Buraya..

Sayfa: [1]
Konu: Araştırdım ve sizinle de paylaşmak istiyorum...  (Okunma Sayısı 1665 defa) Seçenekler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 11 Ağustos 2010, 19:35:16 »
durmaz
Yeni Üye
*

Teşekkür: 0

Üyelik Bilgileri

Öncelikle merhaba, geçen sene öss'ye girdim fakat bir sene daha kalmayı daha uygun gördüm. Bu sene lys'den iyi bir puan aldım ve geniş çaplı bir araştırma yaptım. Doğu Akdeniz Üniversitesini tercihlerimde ön sıralara yazdım. Uluslararası denklikleri ve özellikle de ABET'e akreditasyonunun bulunması bu kararı vermemde etkili oldu. Araştırmalar sonucu edindiğim bilgileri paylaşmak istiyorum. Mühendislik istediğimden araştırmam daha çok bu bölümler üzerineydi. Fakat diğer bölümler için de aynılarının geçerli olacağını düşünüyorum. Geçen sene yani 2009 ÖSYS kılavuzunda yer alan mühendislik bölümleri iki seçenekte sıralanıyordu, bir burslu olarak bir de burssuz. Burslu bölümlerinin kontenjanları 7 kişi civarındaydı. Fakat geçen sene bölümler çok boş kaldı. Tamam belki burslu kontenjanlar doldu ama normal kontenjanlara neredeyse öğrenci yerleşmedi. Zaten üniversite de bu seneki yenilikleri bu nedenle gerçekleştirdi. Dahası burslu kontenjanlara yerleşen öğrencilerin de diğer senelere göre başarı sıraları hayli gerilemiş. Örneğin ilk 60.000 den alan bir bölüm geçen sene 110.000 lere kadar düşmüş. Doğu Akdeniz Üniversitesi bir devlet-vakıf üniversitesi olduğundan gelirlerinin neredeyse tümünü öğrencilerden karşılamakta. 2009 sonuçları bu şekilde olunca üniveriste aynısının 2010'da da yaşanmaması adına bu sene bir takım değişikliklere gitti. İlk olarak burslu kontenjanları arttırdılar, 7 kişi tam burslu alıyorken bu sene 2 kişi tam burslu, 5 kişi %50 burslu ve 15 kişi de %25 burslu öğrenci alacaklar. Ve isteyen üniversitenin kendi sitesinden de okuyabilir, burslarla ilgili yönetmelikte başarı koşulunu kaldırdıklarını açık bir dil ile yazıyorlar. Yani okurken bursun kesilmesi diye bir şey söz konusu değil. Önceden burs devamlılığı ile ilgili maddede başarı koşulu var iken artık bursun kesilmesine sebep olacak tek neden disiplin cezaları olarak gösteriliyor. Dahası normal öğretim süresinin dışına çıktın bursunda bitti diyelim, o zaman da kayıt yaptırdığın senenin fiyatını ödüyorsun. Artık tercih süresi geçti tabii ama okulun reklamlarında bile yeni burslar için "koşulsuz" ifadesini özellikle de altı çizili olarak görmek mümkündü. İnşallah tercih yapanlar, yapmayanlar iyi düşünmüşler, kapsamlı araştırmışlardır. Herkes için hayırlısı olsun...
Facebook'da Paylaş Logged
« Yanıtla #1 : 11 Ağustos 2010, 22:09:18 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

Teşekkür: 301

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

4 senedir doğu akdeniz üniversitesinde okuyan bir öğrenci olarak yazınızı ilgi ile okudum ve cok beğendim. DAÜ'ye gelirsiniz, hava alanında inersiniz ve sizi bir grup öğrenci karşılar. İlk indiğinizde güzel bir ortam görürsünüz. Mağusa'ya gitmek için otobüse binersiniz. Issız bir yolda giderken nereye gidiyorum ben diye düşünürsünüz. İçinizi bir karamsarlık kaplar ve pişmanlığın başlangıcıdır bu durum. Mağusaya gelince evler, arabalar çoğalmaya başlar.. Okula girdiğinizde ise yeşilliğin, öğrencilerin ve canlılığın arttığını görürsünüz. Mağusaya ve DAÜye ayak bastığınız 1. yıl; sıkılırsınız, karamsarlığınızın devamını yaşarsınız. 2. yıl eğitime odaklanırsınız ve düşündüğünüzde eğitimin kaliteli olduğuna kanaat getirirsiniz. Fakat hala Türkiye ziyaretlerinize devam edersiniz. Çünkü mağusa sizin için hala sıkıcı bir yerdir. 2. senenin sonunda ortama ısınmaya ve okulunuzu sevmeye başlarsınız. 3. sene artık aradığınız okul budur. Çevreye alışmışsınızdır ve Türkiye ziyaretleriniz azalmıştır. Artık tatillerinizde bile Kıbrıs'ta kalmak istersiniz. Türkiye'ye gittiğinizde ise bir an önce geri dönmeyi istersiniz ve çok özlersiniz. 4. yıl okulunuz bittiğinde düşünürsünüz acaba master'ımı DAÜ'demi yapsam veya düşünürsünüz Kıbrıs'ta kalıp burada mı çalışsam? İşte böyle bir okuldur DAÜ. Pişmanlıkla başlayan fakat vazgeçilemeyen okul !

« Yanıtla #2 : 13 Ağustos 2010, 14:59:49 »
durmaz
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

Tekrardan merhaba, bugün itibari ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Mekatronik Mühendisliğini burslu kazanmış bulunmaktayım. Sizin dediklerinizden az çok haberim vardı. Bir arkadaşın abisi daü'den mezun olmuştu, onunla konuşup bilgi almıştım. Yine de teşekkür ederim. İnşallah benim için iyi olur, eğer hala daü'de okuyorsanız sizinle tanışmak isterim.
« Yanıtla #3 : 13 Ağustos 2010, 15:09:03 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

Evet DAÜ'de okuyorum. Neden olmasın tabii ki tanışabiliriz. Birşeye ihtiyacınız olduğunda buraya yazabilirsiniz yardımcı olurum.

« Yanıtla #4 : 13 Ağustos 2010, 15:21:17 »
durmaz
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

Çok teşekkürler, şimdiden bir sorum var bile. En azından ilk sene yurtta kalmayı planlıyorum, daü 'erde tek kişilik oda var ama odalarda klima yok kıbrısın sıcağı da malum, çok problem olur mu acaba?
« Yanıtla #5 : 13 Ağustos 2010, 15:58:11 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

Eğer odada havalandırma da yoksa evet problem olur. Kışın değil de yazın biraz zorlanırsınız.

« Yanıtla #6 : 15 Ağustos 2010, 13:07:25 »
hardcandy
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri

evil yazını cok begendim cidden dogu akdeniz böle bi okul,basta korkar sora bagimli olursun bende son yilim die inanilmaz üzülüorum cok alıstım ada hayatina tr dönmeyi aklimdan bile gecirmiorum,tüm yeni ögrenciler hosgeldiniz aramiza (: pisman olmazsnz
« Yanıtla #7 : 15 Ağustos 2010, 14:14:52 »
eviL
Kurucu Admin
Günün Kahramanı
*

DoguAkdeniz.Com

Üyelik Bilgileri WWW

teşekkürler hardcandy.. bu arada benim de son senem hangi bölümdesiniz?

Sayfa: [1]

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv